martinello Napisano 23 Maja 2017 Share Napisano 23 Maja 2017 Witam Dziś trafił w moje ręce taki model : http://www.1999.co.jp/eng/10388846 Co prawda to nie nowość - ale model wart plecenia. Przede wszystkim - po wstępnym "pomacaniu" wyprasek, pomierzeniu elementów i konfrontacji z planami - nareszcie jest model M10 który wybawia nas z podejmowania decyzji - który wybrać AFV czy Academy... (czyli wybrać dżumę czy cholerę...) Dobre również jest to, ze Tamiya tak ułożyła elementy na ramkach, że już widzę oczami wyobraźni późny wariant z długimi przeciwwagami wieży oraz oczywiście Achillesa. Ja oczywiście szykuję się do polskiego malowania Uwaga na niewiele warte starsze edycje (np http://www.1999.co.jp/eng/10008748) - proszę się nie pomylić przy zakupie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 23 Maja 2017 Share Napisano 23 Maja 2017 U mnie też na półce. Chyba Gdynię z niego zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 24 Maja 2017 Autor Share Napisano 24 Maja 2017 Ja szykuję się na naszego z Włoch. Mam kalki Bison Decal i szukam zdjęć jakiegoś pojazdu w ładnej konfiguracji - z dospawanymi trakami etc. Szczęśliwie mam też (z dawnych czasów) metalową lufkę Barrel Depot (jeszcze nie sprawdzałem czy pasuje) i jakieś pozostałości do wnętrza z modeli AFV i Academy. No i blaszkę Eduarda do Academy (też nie sprawdzałem czy wszystko pasuje). Czyli - wymienić gąski i gotowe Swoją drogą - modele japońskich producentów mają w sobie coś. Gdy otwieram pudełko tasca czy tamiya to robi się jakoś przyjemnie - sprzyja temu zapewne odpowiedni plastik, przyjemne detale i sam nie wiem co jeszcze - może dodają coś do powietrza wewnątrz pudełka . Części M10 Tamiya są przyjemnie rozłożone na ramkach - klejąc jakiś etap modelu (podwozie, kadłub, wieżę) potrzeba jednej, góra dwóch ramek naraz na warsztacie. Nietypowo jest też zaprojektowane podwozie - ale dokładniej "pomacam" je w week-end. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 24 Maja 2017 Share Napisano 24 Maja 2017 Obecny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi