PiotrL Posted May 23, 2017 Share Posted May 23, 2017 Witam Jak najrozsądniej pomalować bandaże w t72? Czarny? Czarny i kurzony? Dark Rubber? Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adams M1A1 Posted May 23, 2017 Share Posted May 23, 2017 Polecam farbę Tamiya XF85 Rubber Black . Pozdrawiam A. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiotrL Posted May 24, 2017 Author Share Posted May 24, 2017 Dzięki wielkie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Knjaz Posted May 25, 2017 Share Posted May 25, 2017 Jest też Vallejo 333. Sent from my D6503 using Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiotrL Posted May 26, 2017 Author Share Posted May 26, 2017 Ten kolor German Black? Używam 306 Dark Rubber - ale wydaje mi się za szary.... Dzisiaj odbieram Tamiya XF85 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adams M1A1 Posted May 26, 2017 Share Posted May 26, 2017 To dobry wybór testowałem wiele "czarnych gumowych" i ten jest zdecydowanie najlepszy. Pozdr. A. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiotrL Posted May 26, 2017 Author Share Posted May 26, 2017 Słucham dobrych rad..... Nie wspominając o tym iż w momencie kiedy spróbowałem wreszcie farb Tamiya to miałem wrażenie ze wszedłem do innego świata... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Knjaz Posted May 26, 2017 Share Posted May 26, 2017 No właśnie, tu napisał kolega coś ciekawego. Ja zauważyłem, że poza wyjątkami, dla mnie farby Tamiya są zbyt chropowate. Nie jestem ich wiernym fanem, choć trzeba przyznać, że kładą się ładnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 27, 2017 Share Posted May 27, 2017 Farbka Gunze H77 Tire Black i już żadna inna "gumowa", nie będzie potrzebna . No właśnie, tu napisał kolega coś ciekawego. Ja zauważyłem, że poza wyjątkami, dla mnie farby Tamiya są zbyt chropowate. Nie jestem ich wiernym fanem, choć trzeba przyznać, że kładą się ładnie. Spróbuj odpowiedniego rozcieńczalnika ( Tamiya Lacquer thinner, Gunze leveling thinner lub Vms airbrush thinner), a pokochasz farby Tamiya i przekonasz się jak gładką powierznię potrafią dać, tak jak ja się przekonałem . Przepraszam za offtop. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiotrL Posted May 27, 2017 Author Share Posted May 27, 2017 ......Farbka Gunze H77 Tire Black i już żadna inna "gumowa", nie będzie potrzebna... Oj - dwa dni za późno - przedwczoraj zamówiłem a wczoraj odebrałem Tamiya. Następnym razem. Przy okazji - te propozycje mozna stosować do wojskowych opon ciężarówek czy wozów pancernych? .....Spróbuj odpowiedniego rozcieńczalnika ( Tamiya Lacquer thinner, Gunze leveling thinner lub Vms airbrush thinner) - maluję Levelling Thinnerem - rozcieńczając farbę dość zdecydowanie i w pełni podpisuję sie pod opinią Grzegorza Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 27, 2017 Share Posted May 27, 2017 Te propozycje można stosować do każdego elementu, który w prawdziwym pojeździe wykonany jest z gumy. Nie ważne, czy to opona od Stara, czy fartuchy przeciwkumulacyjne w T-72. Oczywiście jeśli taki element, nie został pokryty kamuflażem, w przypadku czołgów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiotrL Posted May 27, 2017 Author Share Posted May 27, 2017 Dzieki - zapamietam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Knjaz Posted May 27, 2017 Share Posted May 27, 2017 Farbka Gunze H77 Tire Black i już żadna inna "gumowa", nie będzie potrzebna . No właśnie, tu napisał kolega coś ciekawego. Ja zauważyłem, że poza wyjątkami, dla mnie farby Tamiya są zbyt chropowate. Nie jestem ich wiernym fanem, choć trzeba przyznać, że kładą się ładnie. Spróbuj odpowiedniego rozcieńczalnika ( Tamiya Lacquer thinner, Gunze leveling thinner lub Vms airbrush thinner), a pokochasz farby Tamiya i przekonasz się jak gładką powierznię potrafią dać, tak jak ja się przekonałem . Przepraszam za offtop. Mam i Tamiya i Gunze, i jak dla mnie najgladsze są MiGi. Nigdy nie miałem po nich kredowego efektu. Albo partacze. Sent from my D6503 using Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts