PiotrL Napisano 23 Maja 2017 Share Napisano 23 Maja 2017 Witam Jak najrozsądniej pomalować bandaże w t72? Czarny? Czarny i kurzony? Dark Rubber? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 23 Maja 2017 Share Napisano 23 Maja 2017 Polecam farbę Tamiya XF85 Rubber Black . Pozdrawiam A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrL Napisano 24 Maja 2017 Autor Share Napisano 24 Maja 2017 Dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 25 Maja 2017 Share Napisano 25 Maja 2017 Jest też Vallejo 333. Sent from my D6503 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrL Napisano 26 Maja 2017 Autor Share Napisano 26 Maja 2017 Ten kolor German Black? Używam 306 Dark Rubber - ale wydaje mi się za szary.... Dzisiaj odbieram Tamiya XF85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 26 Maja 2017 Share Napisano 26 Maja 2017 To dobry wybór testowałem wiele "czarnych gumowych" i ten jest zdecydowanie najlepszy. Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrL Napisano 26 Maja 2017 Autor Share Napisano 26 Maja 2017 Słucham dobrych rad..... Nie wspominając o tym iż w momencie kiedy spróbowałem wreszcie farb Tamiya to miałem wrażenie ze wszedłem do innego świata... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 26 Maja 2017 Share Napisano 26 Maja 2017 No właśnie, tu napisał kolega coś ciekawego. Ja zauważyłem, że poza wyjątkami, dla mnie farby Tamiya są zbyt chropowate. Nie jestem ich wiernym fanem, choć trzeba przyznać, że kładą się ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Maja 2017 Share Napisano 27 Maja 2017 Farbka Gunze H77 Tire Black i już żadna inna "gumowa", nie będzie potrzebna . No właśnie, tu napisał kolega coś ciekawego. Ja zauważyłem, że poza wyjątkami, dla mnie farby Tamiya są zbyt chropowate. Nie jestem ich wiernym fanem, choć trzeba przyznać, że kładą się ładnie. Spróbuj odpowiedniego rozcieńczalnika ( Tamiya Lacquer thinner, Gunze leveling thinner lub Vms airbrush thinner), a pokochasz farby Tamiya i przekonasz się jak gładką powierznię potrafią dać, tak jak ja się przekonałem . Przepraszam za offtop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrL Napisano 27 Maja 2017 Autor Share Napisano 27 Maja 2017 ......Farbka Gunze H77 Tire Black i już żadna inna "gumowa", nie będzie potrzebna... Oj - dwa dni za późno - przedwczoraj zamówiłem a wczoraj odebrałem Tamiya. Następnym razem. Przy okazji - te propozycje mozna stosować do wojskowych opon ciężarówek czy wozów pancernych? .....Spróbuj odpowiedniego rozcieńczalnika ( Tamiya Lacquer thinner, Gunze leveling thinner lub Vms airbrush thinner) - maluję Levelling Thinnerem - rozcieńczając farbę dość zdecydowanie i w pełni podpisuję sie pod opinią Grzegorza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Maja 2017 Share Napisano 27 Maja 2017 Te propozycje można stosować do każdego elementu, który w prawdziwym pojeździe wykonany jest z gumy. Nie ważne, czy to opona od Stara, czy fartuchy przeciwkumulacyjne w T-72. Oczywiście jeśli taki element, nie został pokryty kamuflażem, w przypadku czołgów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrL Napisano 27 Maja 2017 Autor Share Napisano 27 Maja 2017 Dzieki - zapamietam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 27 Maja 2017 Share Napisano 27 Maja 2017 Farbka Gunze H77 Tire Black i już żadna inna "gumowa", nie będzie potrzebna . No właśnie, tu napisał kolega coś ciekawego. Ja zauważyłem, że poza wyjątkami, dla mnie farby Tamiya są zbyt chropowate. Nie jestem ich wiernym fanem, choć trzeba przyznać, że kładą się ładnie. Spróbuj odpowiedniego rozcieńczalnika ( Tamiya Lacquer thinner, Gunze leveling thinner lub Vms airbrush thinner), a pokochasz farby Tamiya i przekonasz się jak gładką powierznię potrafią dać, tak jak ja się przekonałem . Przepraszam za offtop. Mam i Tamiya i Gunze, i jak dla mnie najgladsze są MiGi. Nigdy nie miałem po nich kredowego efektu. Albo partacze. Sent from my D6503 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi