marek2g Napisano 26 Maja 2017 Share Napisano 26 Maja 2017 Witajcie po dłuuuugiej Przerwie Przez cały ten czas często zaglądałem na forum i podziwiałem ile świetnych modeli tu powstaje. Wreszcie udało mi się dociągnąć jeden z moich projektów do końca i chciałbym go wam zaprezentować. Odnośnie modelu to problematyczne było spasowanie wlotów powietrza , przednie podwozie ma tendencję do notorycznego łamania się oraz miałem problem z doklejeniem zasobników UB-16 - opierały się o podwozie. Sporo miałem problemów warsztatowych . Przy kładzeniu kalek użyłem Mr. Mark Settra który rozpuścił mi farbę pod kalkami. Przy kładzeniu washa za bardzo kombinowałem i niestety starłem sido w jednym miejscu na stateczniku poziomym. Największe straty model poniósł gdy przyklejałem drobne elementy Super Glue - gdy zbliżałem narzędzie z kroplą kleju model go przyciągał i zostały mi w kilku miejscach paskudne włosy z kleju. Nie wiem czy spotkaliście się z czymś takim? Przy budowie modelu użyłem masek montexu , kokpitu Ariesa i pilota z Areobonus ( 480069 ). Podstawkę narysowałem w Corelu i dałem do wydrukowania na drukarce laserowej. Model malowany farbami Mr. Hobby: Góra :H 15 Bright Blue Dół : H 26 Bright Green Ciekaw jestem waszych opinii i już nie mogę się doczekać żeby działać z kolejnym modelem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi85mig Napisano 26 Maja 2017 Share Napisano 26 Maja 2017 Mnie się bardzo podoba, rzadko widywany model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 26 Maja 2017 Share Napisano 26 Maja 2017 Mnie również się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 26 Maja 2017 Share Napisano 26 Maja 2017 Lubię ten samolot. Podoba mi się i samolot i model. Gratuluje udanej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slee Napisano 27 Maja 2017 Share Napisano 27 Maja 2017 Calkiem przyjemny w odbiorze model. Przyczepil bym sie jedynie do jasnego washa na niebieskim, jakos mi nie lezy. No i figurant, az prosi sie o washa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek2g Napisano 27 Maja 2017 Autor Share Napisano 27 Maja 2017 Dziękuje za pozytywne komentarze Calkiem przyjemny w odbiorze model. Przyczepil bym sie jedynie do jasnego washa na niebieskim, jakos mi nie lezy. No i figurant, az prosi sie o washa. Co do washa to fakt że biały na niebieskim jest mocno przerysowany. Genezą tego washa były zdjęcia na których widać niektóre nity jasne. Zapewne były to otwarte luki lub jakieś naprawy dokonywane w tych miejscach i z początku chciałem to odtworzyć jednak efekt był dziwny i w rezultacie zwashowałem wszystkie line na biało bo ciemny wash jakoś mi nie pasował. Odnośnie pilota to zastanawiałem się nad washem ale obawiałem się że wash go mocno zaleje i ściemni. Jak najlepiej go zwashować? Czarnym czy brązowym washem i czy całego czy tylko pasy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 28 Maja 2017 Share Napisano 28 Maja 2017 No podoba mi się bardzo ten twój Jak-38 i ten wash choć za jasny trochę też nie wygląda źle na tym niebieskim kolorze dla mnie model na plus jedynie ten pilot trochę mało realistyczny, wash jakiś dasz suchy pędzel i powinno być git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi