staś Napisano 27 Maja 2017 Share Napisano 27 Maja 2017 Witam wszystkich i proszę o pomoc . Chciałbym skleić Massachusetts BB 59 i poszukuję jakiś schematów malowania i kolorów farb . Problem w tym że mam pokład z Artwoxa w naturalnym kolorze drewna i taki chcę aby pozostał. Wszystko co znajduję jest w kolorze niebieskim .Pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 27 Maja 2017 Share Napisano 27 Maja 2017 Wszystkie amerykańskie wzory malowania z okresu wojny zakładały szary albo granatowy pokład, więc z tym będzie słabo. Przejrzyj zdjęcia tutaj: http://www.navsource.org/archives/01/59a.htm Wydaje mi się że gołe drewno byłoby dopuszczalne tylko w przypadku świeżo wykończonej jednostki, ewentualnie dla okresu powojennego, ale wtedy czeka Cię sporo przeróbek zestawu Trumpetera (bo chyba tylko oni robią ten okręt?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 27 Maja 2017 Share Napisano 27 Maja 2017 Witaj Z tego co mi wiadomo USS Massachusetts miał tylko dwa schematy malowania- Measure 12 - Całe burty Sea Blue, powyżej Ocean Gray, pokłady i dachy wież Deck Blue. https://commons.wikimedia.org/wiki/File:USS_Massachusetts_(BB-59)_underway_in_1942.jpg Measure 22 - Pas od najniższego punktu pokładu równolegle do linii wodnej Navy Blue, powierzchnie pionowe powyżej Haze Gray, pokład Deck Blue. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
staś Napisano 30 Maja 2017 Autor Share Napisano 30 Maja 2017 Dzięki za sugestie koledzy. Pozostaje mi zrobić pokład w niebieskim kolorze więc do dzieła .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 31 Maja 2017 Share Napisano 31 Maja 2017 Pozostaje mi zrobić pokład w niebieskim kolorze więc do dzieła Mam nadzieję, że będzie warsztat... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 1 Czerwca 2017 Share Napisano 1 Czerwca 2017 Mam nadzieję, że będzie warsztat... bardzo liczymy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
staś Napisano 1 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2017 Coś się wymyśli panowie , jak tylko dostanę zestaw z Flyhawk bo ten który mam z Tomsa jest strasznie cienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi