bordawski Posted June 1, 2017 Share Posted June 1, 2017 Witam jestem w trakcie dioramy o "Wyklętych" mam problem z doborem figurek czy ktoś ma jakiś pomysł jaki komplet mógłby posłużyć, żeby było zgodnie z realiami. Sporo czytałem na temat umundurowania podziemia niepodległościowego, wydaje się że zgodne byłyby figurki, cywili i brytyjczyków, jednak raczej kiepsko z cywilami w bojowych pozach, brytyjczyków w battledresach też jak na lekarstwo, coś można skombinować ale może ktoś was ma jeszcze jakieś pomysły albo informacje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
enten Posted June 1, 2017 Share Posted June 1, 2017 Może przerób po swojemu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
neptun1939 Posted June 1, 2017 Share Posted June 1, 2017 Z powodzeniem możesz użyć figur żołnierzy wczesnego LWP - temat dezerterów z LWP zapomniany, a to oni mieli najgorzej. Dostępne są żywiczne odlewy berlingowców. Od bidy możesz jedną figurkę zrobić jako bardzo mocno spacyfikowanego "wrześniowca" praktycznie w samym mundurze i z bronią. Kolejna sprawa to jaka to skala? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bordawski Posted June 2, 2017 Author Share Posted June 2, 2017 Chodzi mi bardziej o możliwość użycia innych kompletów i ich przeróbki niestety dostepne figurki LWP mają kiepskie pozy i są horrendalne drogie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pedzelek Posted June 2, 2017 Share Posted June 2, 2017 Prawda jest taka ,że raczej nie znajdziesz. Masterbox miał wypuścić. Ale to trwa już rok i nie wiadomo ile jeszcze potrwa. Zerknij jeszcze na Toromodel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Warsaw1944 Posted March 1, 2020 Share Posted March 1, 2020 https://exito.sklep.pl/pl/searchquery/Powstanie/1/phot/5?url=Powstanie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts