bordawski Napisano 1 Czerwca 2017 Napisano 1 Czerwca 2017 Witam jestem w trakcie dioramy o "Wyklętych" mam problem z doborem figurek czy ktoś ma jakiś pomysł jaki komplet mógłby posłużyć, żeby było zgodnie z realiami. Sporo czytałem na temat umundurowania podziemia niepodległościowego, wydaje się że zgodne byłyby figurki, cywili i brytyjczyków, jednak raczej kiepsko z cywilami w bojowych pozach, brytyjczyków w battledresach też jak na lekarstwo, coś można skombinować ale może ktoś was ma jeszcze jakieś pomysły albo informacje. Cytuj
neptun1939 Napisano 1 Czerwca 2017 Napisano 1 Czerwca 2017 Z powodzeniem możesz użyć figur żołnierzy wczesnego LWP - temat dezerterów z LWP zapomniany, a to oni mieli najgorzej. Dostępne są żywiczne odlewy berlingowców. Od bidy możesz jedną figurkę zrobić jako bardzo mocno spacyfikowanego "wrześniowca" praktycznie w samym mundurze i z bronią. Kolejna sprawa to jaka to skala? Cytuj
bordawski Napisano 2 Czerwca 2017 Autor Napisano 2 Czerwca 2017 Chodzi mi bardziej o możliwość użycia innych kompletów i ich przeróbki niestety dostepne figurki LWP mają kiepskie pozy i są horrendalne drogie Cytuj
pedzelek Napisano 2 Czerwca 2017 Napisano 2 Czerwca 2017 Prawda jest taka ,że raczej nie znajdziesz. Masterbox miał wypuścić. Ale to trwa już rok i nie wiadomo ile jeszcze potrwa. Zerknij jeszcze na Toromodel Cytuj
Warsaw1944 Napisano 1 Marca 2020 Napisano 1 Marca 2020 https://exito.sklep.pl/pl/searchquery/Powstanie/1/phot/5?url=Powstanie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi