bordawski Napisano 1 Czerwca 2017 Share Napisano 1 Czerwca 2017 Witam jestem w trakcie dioramy o "Wyklętych" mam problem z doborem figurek czy ktoś ma jakiś pomysł jaki komplet mógłby posłużyć, żeby było zgodnie z realiami. Sporo czytałem na temat umundurowania podziemia niepodległościowego, wydaje się że zgodne byłyby figurki, cywili i brytyjczyków, jednak raczej kiepsko z cywilami w bojowych pozach, brytyjczyków w battledresach też jak na lekarstwo, coś można skombinować ale może ktoś was ma jeszcze jakieś pomysły albo informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 1 Czerwca 2017 Share Napisano 1 Czerwca 2017 Może przerób po swojemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 1 Czerwca 2017 Share Napisano 1 Czerwca 2017 Z powodzeniem możesz użyć figur żołnierzy wczesnego LWP - temat dezerterów z LWP zapomniany, a to oni mieli najgorzej. Dostępne są żywiczne odlewy berlingowców. Od bidy możesz jedną figurkę zrobić jako bardzo mocno spacyfikowanego "wrześniowca" praktycznie w samym mundurze i z bronią. Kolejna sprawa to jaka to skala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bordawski Napisano 2 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2017 Chodzi mi bardziej o możliwość użycia innych kompletów i ich przeróbki niestety dostepne figurki LWP mają kiepskie pozy i są horrendalne drogie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 2 Czerwca 2017 Share Napisano 2 Czerwca 2017 Prawda jest taka ,że raczej nie znajdziesz. Masterbox miał wypuścić. Ale to trwa już rok i nie wiadomo ile jeszcze potrwa. Zerknij jeszcze na Toromodel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Warsaw1944 Napisano 1 Marca 2020 Share Napisano 1 Marca 2020 https://exito.sklep.pl/pl/searchquery/Powstanie/1/phot/5?url=Powstanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi