Xmen Napisano 7 Czerwca 2017 Share Napisano 7 Czerwca 2017 Witam.Mam problem z washem.Model pomalowany farbą Tamiya na to lakier błyszczący Tamiya X-22.Nałożyłem washa AK i podczas zmywania White Spiritem Renesansa zmyło mi lakier i farbę.Co może być przyczyną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wilczurs Napisano 7 Czerwca 2017 Share Napisano 7 Czerwca 2017 Spróbuj z innym white spiritem lub z benzyną od zapalniczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 7 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2017 Tak właśnie myślałem spróbować z white spiritem z AK.Może będzie mniej agresywny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 7 Czerwca 2017 Share Napisano 7 Czerwca 2017 Przyznam, że używam dokładnie takiej samej kombinacji specyfików i nigdy white spirit (też Renesans) mi dobrze wyschniętych akryli nie ruszył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 7 Czerwca 2017 Share Napisano 7 Czerwca 2017 moze kolega pomalował emalią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 8 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2017 Farba faktycznie to emalia XF-53 ale lakier to akryl błyszczący Tamiya X-22.Spróbuję z benzyną do zapalniczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 8 Czerwca 2017 Share Napisano 8 Czerwca 2017 a jest napisane na tym X-22 Acryl? bo to ważne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 8 Czerwca 2017 Share Napisano 8 Czerwca 2017 nawet jak x-22 to akryl to mogła być za cienka warstwa i łosz przedostał się do bazy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 8 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2017 Tamiya X-22 to acrylic paint.Prawdopodobnie nie był dobrze wyschnięty.Mimo odczekania 48 godzin. przed nakładaniem washa.Dzisiaj jak złapałem model to lekko się klei do palców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 8 Czerwca 2017 Share Napisano 8 Czerwca 2017 Mógł też nie zostać dobrze rozcieńczony, mi tu kiedyś radzono rozcieńczać w stosunku nawet 1:5 (lakier:rozcieńczalnik). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 8 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2017 Dzięki za podpowiedzi.Spróbuję bardziej rozcieńczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi