Skyraider Napisano 29 Czerwca 2017 Share Napisano 29 Czerwca 2017 Witam. Nie jest to mój pierwszy model jaki zrobiłem, ale pierwszy, który uznałem za nadający się do pokazania. To mało popularny pojazd, dlatego tym bardziej zdecydowałem się na utworzenie mojej pierwszej galerii. Jeśli chodzi o wykonanie to malowany był akrylami Tamiya, Pactra, Gunze, a kurzony emalią Tamiya XF-57. Obicia wykonane farbą MIG-044 Chipping. Podstawka zrobiona jest z tego co było pod ręką, czyli kartonu, produktów AK, farb i bambusa. Zapraszam do oglądania i komentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 5 Lipca 2017 Share Napisano 5 Lipca 2017 Nie wiem co tu taka cisza Modelik bardzo przyzwoity i fajny bo niszowy Skyraider pokombinuj jeszcze z tą podstawką bo trochę za jednolita - albo chociaż tą ziemię/piasek pocieniuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skyraider Napisano 7 Lipca 2017 Autor Share Napisano 7 Lipca 2017 Z podstawką pewnie jeszcze pokombinuje bo faktycznie brakuje jej cieniowania. Założenie było takie aby był to kawałek utwardzonego dojazdu do np. hangaru łodzi latających czy innych istotnych punktów znajdujących na brzegach wysp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 9 Lipca 2017 Share Napisano 9 Lipca 2017 Wóz jest spoko. Kolorystycznie tylko nieco monotonny. A podstawka tylko pogłębia monotonię. Dlatego proponuję ci abyś zastanowił się nad dodaniem trochę roślinności w kilku miejscach oraz zróżnicował trochę błoto i samą drogę. Acha, no i u mnie masz plusa za skalę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 10 Lipca 2017 Share Napisano 10 Lipca 2017 Łamanie tych belek zamiast przycięcia nie było zbyt fortunnym pomysłem. No i brakuje Myszki Miki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skyraider Napisano 17 Lipca 2017 Autor Share Napisano 17 Lipca 2017 Nowa winieta/podstawka zrobiona całkowicie od zera. Czekam na wasze opinie i ewentualne sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 18 Lipca 2017 Share Napisano 18 Lipca 2017 Czekam na wasze opinie i ewentualne sugestie. Było pytać przed. Jakie jest uzasadnienie na te połamane i byle jak ułożone "płyty" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skyraider Napisano 18 Lipca 2017 Autor Share Napisano 18 Lipca 2017 Winieta przedstawia wejście do świątyni czy jakiegoś podobnego obiektu, który w czasie II wojny światowej miał kilkaset czy nawet kilka tysięcy lat. To po prostu nie mogło być perfekcyjne. Zwróć uwagę także na samo wejście - niektóre elementy ozdobne są celowo lekko przekrzywione. Ponadto, warto podkreślić, że jest to budowla z gatunku tych nieco zapomnianych, znajdujących się daleko od "cywilizacji". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 19 Lipca 2017 Share Napisano 19 Lipca 2017 Mało japońsko mi się kojarzy ta podstawka. Widzę dużą radosnej twórczości autora stąd mam poczucie odrealnienia Kilka inspiracji od wujka googla: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skyraider Napisano 19 Lipca 2017 Autor Share Napisano 19 Lipca 2017 A kto powiedział, że to ma być japońskie? Wojna na Pacyfiku obejmowała różne tereny, państwa. W tym przypadku moją inspiracja do stworzenia tego wejścia były ruiny znajdujące się w Indonezji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 19 Lipca 2017 Share Napisano 19 Lipca 2017 Moim zdaniem nie ma się co czepiać szczegółów. Ta wersja podstawki jest o niebo lepsza od poprzedniej. Jedynie co to podziałałbym bardziej olejami i poupychał roślinność w szczeliny między płytami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skyraider Napisano 19 Lipca 2017 Autor Share Napisano 19 Lipca 2017 podziałałbym bardziej olejami Mógłbyś doprecyzować? Co i jak konkretnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 19 Lipca 2017 Share Napisano 19 Lipca 2017 Na chwilę obecną budowla wygląda jak by ją właśnie odrestaurowano. Zdaje się że po pomalowaniu budynku kolorem bazowym przetarłeś całość suchym pędzlem i tyle. Brakuje mi zacieków, zróżnicowania kolorystycznego poszczególnych kamieni (tak jak na przytoczonych przez ciebie zdjęciach) resztek drobnej roślinności oraz innych efektów zachodzących na budowlach w klimacie Azji południowo-wschodniej. źródło zdjęcia: http://tajlandia.thaitravelers.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 19 Lipca 2017 Share Napisano 19 Lipca 2017 Zasugerowalem sie paląkami na dachu z Twojej winietki. W kazdym razie do zdjec ktore przytoczyles z indonezji duzo brakuje i daleko od tych nawiazan architektonicznych :( W sumie to nie wiadomo gdzie pojazd stoii Jakies zacieki i roslinnosc dobrze by zrobila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi