Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.Model ukończony jakiś czas temu doczekał się w końcu podstawki

jest to moja pierwsza podstawka i nie wiedziałem czy dać ją do galerii z modelem czy tu.

Zapraszam do oglądania/komentowania/porad,a także krytykowania ;)

Pozdrawiam.

EwkRjma.jpg

gQ1Rx1R.jpg

8b9eWEA.jpg

s7xFe6i.jpg

lR9Nv3f.jpg

mmwtK7y.jpg

YHVv64f.jpg

kcZaPCm.jpg

mIJSWKe.jpg

CqT0ug9.jpg

TP5P2MV.jpg

CLsGXcT.jpg

Napisano

Podstawkę zabiłeś robiąc ją w formie naleśnika na drewnie. To wygląda okropnie. Trzeba było normalnie do brzegów dojechać. I zamiast malować na kolor seledynowy trzeba było zwykłej trawki modelarskiej posiać. Kamienie warto potraktować rozjaśnionym bazowym przy pomocy suchego pędzla. Model można było głębiej w podstawce osadzić. Zamysł dobry, ale moim zdaniem to co wymieniłem obniża wartość artystyczną.

Napisano

Aro82 - jak to twoja pierwsza dioramka to całkiem nieźle

Jednak bazylms ma trochę racji - ten "placek" wygląda zwyczajnie niechlujnie....

Może lepszy efekt byłby jeśli byłby cieniutki tak docelowo 1/3 obecnej grubości - byłoby dużo lepiej

Napisano
Podstawkę zabiłeś robiąc ją w formie naleśnika na drewnie. To wygląda okropnie. Trzeba było normalnie do brzegów dojechać. I zamiast malować na kolor seledynowy trzeba było zwykłej trawki modelarskiej posiać. Kamienie warto potraktować rozjaśnionym bazowym przy pomocy suchego pędzla. Model można było głębiej w podstawce osadzić. Zamysł dobry, ale moim zdaniem to co wymieniłem obniża wartość artystyczną.

Kamienie potraktowane suchym pędzlem(3 rozjaśnienia)-na fotkach kiepsko widać :(

Chodzi o posypkę czy o więcej trawki statycznej?

Co do naleśnika-taki miałem pomysł.Ale patrząc na to teraz i na inne podstawki to faktycznie wygląda to cienko...

Nastepna podstawka w budowie.Zastosuje się do rad-zobaczymy co wyjdzie.

Dzięki.Pozdrawiam.

Napisano

Czołg od razu robi dobre wrażenie. Ale czemu wjechał na stary naleśnik....To należałoby wyjaśnić.