Aro82 Napisano 6 Lipca 2017 Share Napisano 6 Lipca 2017 Witam.Model ukończony jakiś czas temu doczekał się w końcu podstawki jest to moja pierwsza podstawka i nie wiedziałem czy dać ją do galerii z modelem czy tu. Zapraszam do oglądania/komentowania/porad,a także krytykowania ;) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Lipca 2017 Share Napisano 6 Lipca 2017 Podstawkę zabiłeś robiąc ją w formie naleśnika na drewnie. To wygląda okropnie. Trzeba było normalnie do brzegów dojechać. I zamiast malować na kolor seledynowy trzeba było zwykłej trawki modelarskiej posiać. Kamienie warto potraktować rozjaśnionym bazowym przy pomocy suchego pędzla. Model można było głębiej w podstawce osadzić. Zamysł dobry, ale moim zdaniem to co wymieniłem obniża wartość artystyczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 6 Lipca 2017 Share Napisano 6 Lipca 2017 Aro82 - jak to twoja pierwsza dioramka to całkiem nieźle Jednak bazylms ma trochę racji - ten "placek" wygląda zwyczajnie niechlujnie.... Może lepszy efekt byłby jeśli byłby cieniutki tak docelowo 1/3 obecnej grubości - byłoby dużo lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aro82 Napisano 9 Lipca 2017 Autor Share Napisano 9 Lipca 2017 Podstawkę zabiłeś robiąc ją w formie naleśnika na drewnie. To wygląda okropnie. Trzeba było normalnie do brzegów dojechać. I zamiast malować na kolor seledynowy trzeba było zwykłej trawki modelarskiej posiać. Kamienie warto potraktować rozjaśnionym bazowym przy pomocy suchego pędzla. Model można było głębiej w podstawce osadzić. Zamysł dobry, ale moim zdaniem to co wymieniłem obniża wartość artystyczną. Kamienie potraktowane suchym pędzlem(3 rozjaśnienia)-na fotkach kiepsko widać :( Chodzi o posypkę czy o więcej trawki statycznej? Co do naleśnika-taki miałem pomysł.Ale patrząc na to teraz i na inne podstawki to faktycznie wygląda to cienko... Nastepna podstawka w budowie.Zastosuje się do rad-zobaczymy co wyjdzie. Dzięki.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 9 Lipca 2017 Share Napisano 9 Lipca 2017 Czołg od razu robi dobre wrażenie. Ale czemu wjechał na stary naleśnik....To należałoby wyjaśnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi