subaroman Napisano 18 Stycznia 2008 Share Napisano 18 Stycznia 2008 Wiekszosc moim projektow ma wolne, oczekuje na wyschniecie farby, niektore na farbe czekaja, czesc oczekuje na zestawy z zywicy. Postanowilem zaczac kolejny, w zasadzie nie wymagajacy wielu zabaw projekt, pod tylulem Opel Kadett, Daewoo Racer, Pontiac Le Mans. Model sygnowany jest na 1988 rok, wiec jest dosc stary. Udalo mi sie go wyrwac od jakiegos pana z Anglii, ktory chcial za niego ok.12 euro z przesylka. Szkoda bylo nie wziasc..... Na chwile obecna modelik ma wypodkladowana kaste, w ktorej usunieto napisy na tylnej klapie, usunieto rowniez nadlewki. Podwozie i wnetrze jest posklejane i oczekuje na podjecie decyzji odnosnie jego kolorow. Prawdopodobnie bedzie to mieszanina czarnego polmatu, czarnego matu i jakiegos szarego odcienia (czarny polmat bedzie mial fakture, jak prawdziwe tworzywo plastikowe w aucie 1:1. Musze kupic tylko odpowiedni podklad). Na chwile obecna tyle jest zrobione. Model jest juz dalikatnie sikniety srebrna farba, taki bedzie jego docelowy kolor. O dalszym przebiegu prac beda informowal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subaroman Napisano 18 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2008 Kasta juz ma kolorek. Srebrny TS-17, jak zwykle niezawodny!!!! Bezbarwny na to, polerka i bedzie kosmosik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 18 Stycznia 2008 Share Napisano 18 Stycznia 2008 No fajny lakierek jak i model . Powodzenia dalej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luchner Napisano 19 Stycznia 2008 Share Napisano 19 Stycznia 2008 Skąd ty masz ten model??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 20 Stycznia 2008 Share Napisano 20 Stycznia 2008 Luchner, masz wyraźnie napisane: "Udalo mi sie go wyrwac od jakiegos pana z Anglii, ktory chcial za niego ok.12 euro z przesylka. Szkoda bylo nie wziasc..... " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinL Napisano 20 Stycznia 2008 Share Napisano 20 Stycznia 2008 Model fajny ale mnie osobiście intryguje ten przyrząd na którym go malujesz. Bardzo ciekawe i przydatne rozwiązanie. Gdzieś to dostał.??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 20 Stycznia 2008 Share Napisano 20 Stycznia 2008 Model fajny ale mnie osobiście intryguje ten przyrząd na którym go malujesz. Bardzo ciekawe i przydatne rozwiązanie. Gdzieś to dostał.???Może sam zbudował? Przyrząd bardzo dobry, tylko czy naprężenie sprężyn nie powoduje rozgięcia karoserii? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janex Napisano 20 Stycznia 2008 Share Napisano 20 Stycznia 2008 Przyrząd ten kiedyś widziałem w padre. Choć teraz szukałem i nie umiem znaleźć. A co do sprężynki to ją można przesuwać i się ie rozciąga kasta. Ale to jest dość drogie a ja sobie sam takie coś zrobiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 20 Stycznia 2008 Share Napisano 20 Stycznia 2008 O ile się nie mylę, to to jest takie samo TAMIYA-owe ustrojstwo jakiego używa kolega koksik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 20 Stycznia 2008 Share Napisano 20 Stycznia 2008 O ile się nie mylę, to to jest takie samo TAMIYA-owe ustrojstwo jakiego używa kolega koksik. Dokładnie tak. Jest to podstawka do malowania firmy Tamiya. Można ją dostać na www.tamiya.pl ale dość sporo kosztuje. Tamiya wypuściła tez takie okrągłe, obrotowe podstawki na ich farby A modelik zawodowy. Czekam na więcej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subaroman Napisano 7 Lutego 2008 Autor Share Napisano 7 Lutego 2008 Model fajny ale mnie osobiście intryguje ten przyrząd na którym go malujesz. Bardzo ciekawe i przydatne rozwiązanie. Gdzieś to dostał.??? Jest to zestawik z Tamiyi. Dwie rozne podstawy do mocowania elementow w jednym. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subaroman Napisano 7 Lutego 2008 Autor Share Napisano 7 Lutego 2008 Model fajny ale mnie osobiście intryguje ten przyrząd na którym go malujesz. Bardzo ciekawe i przydatne rozwiązanie. Gdzieś to dostał.???Może sam zbudował? Przyrząd bardzo dobry, tylko czy naprężenie sprężyn nie powoduje rozgięcia karoserii? Pozdrawiam Naprezenie reguluje sie za pomoca kilku otworow w podstawie mocujacej profilowane druciki. Kazdy model mozna zamocowac i bezpiecznie go obracac w dowolnym kierunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi