johnrambo Napisano 10 Września 2017 Napisano 10 Września 2017 Super malowanie, świetnie dobrane kolory. Co do tego zdania : "malowanie proponowane w pudle to Paradówa" to mam wątpliwości nie wydaje mi się, że by obecnie Rosjanie ( czy kiedykolwiek ? ) malowali całe pojazdy na paradę inaczej niż zwykle. Nie udało też mi się znaleźć innego malowania Kamaza Tajfuna niż zielone, ale być może takie jest ( gdyby ktoś znalazł fotkę to z chęcią zobaczę, bo mam ten model w przyszłym miesiącu w planie). Koła Zostawiasz z pudełka czy jakaś żywica będzie ? Pozdrawiam. Ps. szkoda,że nie ma warsztatu z Kamaza, bo zainteresowanie jest... Cytuj
J.Jason Napisano 11 Września 2017 Autor Napisano 11 Września 2017 Kamaz i Rhino malowane z ręki. H&S 0,15mm farby MRP i Gunze C Koła zostają zestawowe, Def Model dopiero zapowiedział żywice. Może następnym razem. Warsztat z Kamaza?? Nie ma tam kompletnie nic porywającego co można by pokazać ... Jedyna rzecz, która mnie zaskoczyła in plus to lusterka, a raczej same zwierciadła. Zrobione są dokładnie tak samo jak światła. Obudowa z tworzywa koloru szarego, zwierciadło przeźroczyste. Maluje od tyłu srebrzanką i ciach. Gotowe. Nie było problemu z docinaniem folii czy malowanie pędzlem. Wnętrze jest, chociaż trzeszczy biedą. Porównując Rosomaka z IBG, ten jest na wypasie jeżeli chodzi o interior. Ja też nie widziałem innego malowania Kamaz Typhoona niż zielone. Inspirację na kamuflaż wziąłem z Urala ... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi