jakub476 Napisano 30 Września 2017 Autor Share Napisano 30 Września 2017 Kontaktron i przykładanie magnesu neodymowego, wstępny próby jakiś czas temu wyglądały obiecująco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 30 Września 2017 Super Moderator Share Napisano 30 Września 2017 Kontaktron i przykładanie magnesu neodymowego, wstępny próby jakiś czas temu wyglądały obiecująco. I zamiast mikro lub małego ukrytego włącznika lepszy jest sterczący magnes w podwoziu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 30 Września 2017 Autor Share Napisano 30 Września 2017 Będzie tylko w momencie świecenia świateł, a tak nie będzie śladu, i możliwe że będzie pod klapą silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 30 Września 2017 Super Moderator Share Napisano 30 Września 2017 Będzie tylko w momencie świecenia świateł, a tak nie będzie śladu, i możliwe że będzie pod klapą silnika. Może być ciekawe. Pytam ponieważ szukam pomysłu, do mojego modelu. I nie wiem jak zrobić najlepsze włączanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 6 Października 2017 Autor Share Napisano 6 Października 2017 Przyszły kalkomanie. Skończyłem hamulce i wkleiłem w felgi. Udało się pomalować i poskładać przednią lampę, tak świeci poskładana z diodą na sucho. Wanienka wnętrza już na miejscu z flockiem i fototrawionymi pedałami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 12 Października 2017 Autor Share Napisano 12 Października 2017 Na karoserii już ostatnia warstwa bezbarwnego. Wybrałem miejsce na kontaktron i go wkleiłem, wstępnie zlutowałem instalację. Przykładamy magnes i... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 12 Października 2017 Super Moderator Share Napisano 12 Października 2017 Na karoserii już ostatnia warstwa bezbarwnego. To ile warstw w sumie położyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 12 Października 2017 Autor Share Napisano 12 Października 2017 Tak szczerze to nigdy nie liczę... Kładę ile się da póki nie zalewa detali. Zawsze to daje lepszy efekt i większe bezpieczeństwo przy polerce. Pewnie jakieś 5-6 ale nie wszystkie mokre, pomiędzy szlifowanie gąbką, w tym wypadku 1500. A i pierwszy raz na tym modelu, do claru Trotona dokapałem leveling thinnera z Gunze i poprawia efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 12 Października 2017 Share Napisano 12 Października 2017 Czad. Pokaż jak te lampy zrobiłeś bo muszę zrobić tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 14 Października 2017 Autor Share Napisano 14 Października 2017 Przez tylne lampy złożone wg instrukcji światło było zbyt rozproszone. Krawędzie czerwonego elementu pomalowałem na czarno, po wklejeniu go w odbłyśnik razem, z pomarańczowym, całość pomalowałem smoke'iem. Jeszcze te doły pójdą w czarny mat i może coś maluje przy tym pomarańczowym. Przednie po prostu dokładnie i dość grubo pomalowałem czarnym półmatem, a następnie tam gdzie trzeba zeskrobałem farbę nożykiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 14 Października 2017 Share Napisano 14 Października 2017 Super efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 28 Października 2017 Autor Share Napisano 28 Października 2017 Tak wygląda wkładka w przedni zderzak z 4 siatkami - zestaw blaszek Aoshimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 30 Października 2017 Share Napisano 30 Października 2017 (edytowane) Ciekawe jak wypadnie zestaw FuelMe do tego modelu. Wziąłem dla siebie jeden. Na zdjęciach wygląda tak: Edytowane 6 Listopada 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 5 Listopada 2017 Autor Share Napisano 5 Listopada 2017 Czasu już mało, chyba przesadziłem z doborem modeli do konkursu... Aby przyspieszyć składanie w całość, konsekwentnie robię poszczególne elementy przed polerką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 5 Listopada 2017 Share Napisano 5 Listopada 2017 Szyby świetnie wyszły, były w zestawie maski do nich? Jak nie to jak maskujesz? taśmą tamki po całości i potem skalpelem odcinasz nadmiar? Czy inaczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 6 Listopada 2017 Share Napisano 6 Listopada 2017 Szyby świetnie wyszły, były w zestawie maski do nich? Jak nie to jak maskujesz? taśmą tamki po całości i potem skalpelem odcinasz nadmiar? Czy inaczej? W zestawie są maski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 6 Listopada 2017 Autor Share Napisano 6 Listopada 2017 Właśnie, zapomniałem napisać, w zestawie są maski, najlepsze jakich używałem, są z folli a nie papieru. Jednak do uszczelek sam wszystko maskowałem. Używałem 18mm Tamiyi i 3mm 3M. Co do sytuacji gdy nie ma masek, nigdy nie tnę na szybach. Do tych zaokrąglonych rogów szyb używam wybijaków. Często maluje jednocześnie równolegle krawędzie, shodek wtedy i tak jest niewidoczny, a maskowanie o wiele łatwiejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 9 Listopada 2017 Share Napisano 9 Listopada 2017 Wrzucam w ramach ciekawostki. Zestaw od FuelMe. Zapakowany w pudełko przezroczyste, ładnie zabezpieczony i dobrze wyposażony. Miłe zaskoczenie. Jak się utrzymają to myślę, że będzie to niezła konkurencja dla HD/Aoshimy. Ciekawe tylko jak ze spasowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 9 Listopada 2017 Share Napisano 9 Listopada 2017 Hamulce to 3D print czy odlew? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 9 Listopada 2017 Share Napisano 9 Listopada 2017 Odlew żywiczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 10 Listopada 2017 Autor Share Napisano 10 Listopada 2017 W środę zabrałem się za progi DMC. A dziś udało się spolerować, na zdjęciu przyłożony próg wstępnie pomalowany. Wygląda na to, że się uda, teraz z górki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 13 Listopada 2017 Autor Share Napisano 13 Listopada 2017 Progi, lusterka i tylny zderzak z dyfuzorem gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 14 Listopada 2017 Share Napisano 14 Listopada 2017 bardzo fajnie się ten warsztat ogląda. Polerka wyszła GENIALNIE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 19 Listopada 2017 Autor Share Napisano 19 Listopada 2017 Model jest trochę pechowy... Buda mi spadła i musiałem robić poprawki lakiernicze, konsole złamałem, deskę raz zmywałem a i teraz wygląda średnio... Dla tych co będą ten model sklejać koniecznie wklejcie te "komorę" silnika na początku inaczej buda jest zbyt delikatna. Zrobiłem przednie dokładki. Wkleiłem siatki w tylne zderzak. Spoiler, odlew z Murcielago SV, zwężony i wygięty bardziej. Gotowe wnętrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irlandczyk85 Napisano 21 Listopada 2017 Share Napisano 21 Listopada 2017 Pytanie do kolegi. Używasz 1k troton. Możesz coś więcej powiedzieć o tym produkcie. Używasz z puszki czy aerograf? Daj jakieś zdjęcie produktu lub namiar. Mam duży problem z wierzchnia warstwa . Zawsze powstają mi małe dziurki. Może powinienem po każdej warstwie matowic trochę a tego nie robię. Z 2k diamond efekt też mam ten sam problem jak maluję aerografem. Z mr.hooby gx-100 ten sam problem. Używam też simons acrylic lakier ale jak kładę na akryle to lubi je zmyć i model nie do odratowania. Czasem wyjdzie a czasem nie.. zmarnowalem już tak nie jeden model. Proszę kolegę o pomoc w tej kwestii bo fajnie Ci to wychodzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi