M.A.V. Napisano 26 Listopada 2017 Share Napisano 26 Listopada 2017 jerzype - mi bardziej chodziło o "redutę" z worów bo jakby nie było to ona najbardziej wystawiona na samum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiek83 Napisano 29 Listopada 2017 Autor Share Napisano 29 Listopada 2017 Cześć wszystkim. Przepraszam za brak wpisów ukazujących moje zmagania z dioramą, ale bardzo bliski termin końca konkursu wymógł przyspieszenie prac, przez co brakło czasu na robienie zdjęć i wrzucanie postów. Dziś koło południa postęp prac był następujący. Skończyłem podwozie Morrisa, razem z silnikiem i kołami. Nadwozie było po kalkach przygotowane do kolejnych prac: Pozoranci pokryci kolorami, gotowi do następnych prac: Samą podstawkę trochę pomalowałem, następnie "zasadziłem" kilka krzaków i rozrzuciłem kilka kamieni. Podstawka w trakcie rozsypywania piachu: Idę walczyć dalej. Jak nic się nie wydarzy, to jutro rano powinienem wrzucić galerię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiek83 Napisano 30 Listopada 2017 Autor Share Napisano 30 Listopada 2017 Dioramę uważam za skończoną i zapraszam wszystkich do galerii viewtopic.php?f=259&t=60103 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 30 Listopada 2017 Share Napisano 30 Listopada 2017 Scenka bardzo bardzo ciekawa i fajna, ale ma pare minusów. Sam model bardzo ładny, choć kolor dałbym bardziej żółty i jaśniejszy. uwagi. Zdejmij włosy z modelu. Figurkom brakuje cieniowania i się błyszczą, może chociaż łosza zrób. Na armacie nitowanie słabo widać, dałbym mocniejszego łosza. Worki także się błyszczą, przydałoby się matem psiknąć. To pustynia. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiek83 Napisano 1 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2017 Dzięki za opinie, cisze się, że Ci się podoba. Dobierając farby do malowania opierałem się na instrukcji gdzie napisali by malować farbą "Sand F.S. 33531". Zaufałem instrukcji i pomalowałem model Gunze H313, który chyba nie do końca pasuje. Pozostałe błędy wynikają z pośpiechu. Zabrakło mi ok tygodnia aby bardziej skupić się na wykończeniu modelu. Ostatnie dni to był istny wyścig z czasem, ale się udało. Niestety nie mogłem już nanieść poprawek po Twoim poście, ponieważ zaraz po wstawieniu galerii musiałem iść do pracy na drugą zmianę. Najbardziej cieszy mnie skończenie projektu w terminie, bo w dwóch poprzednich konkursach niestety nie dałem rady wyrobić się w terminie. Jeszcze raz dzięki za uwagi i mam nadzieje że komuś się jeszcze podoba moja diorama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi