holikpzl Napisano 1 Września 2017 Napisano 1 Września 2017 Klasa 1 - Samoloty i śmigłowce Kategoria Specjalna 2 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Kategoria Specjalna 3 - Najlepszy model w barwach Polski Witam Startuję ze starym poczciwym Hellerem Cytuj
Dziobak Napisano 1 Września 2017 Napisano 1 Września 2017 Czemu Heller? Przecież jest świetny Karaś z IBG. Cytuj
holikpzl Napisano 1 Września 2017 Autor Napisano 1 Września 2017 Leżał cztery lata i czekał na lepsze czasy A w ogóle to jakoś lubie te stare modele Cytuj
luckyLUKE Napisano 1 Września 2017 Napisano 1 Września 2017 No to mamy już dwa Karasie, ale czuję w kościach, że jeszcze jakieś się pojawią ;) Powodzenia! Cytuj
Franz75 Napisano 3 Września 2017 Napisano 3 Września 2017 No, powodzenia. Ja niedawno swojego skończyłem. Dużo wytrwałości życzę Cytuj
radoslaw6363 Napisano 3 Września 2017 Napisano 3 Września 2017 Czemu Heller? Przecież jest świetny Karaś z IBG. Heller był jedyny na rynku do czasu pojawienia się IBG Skleiłem go wiele lat temu i nie wróciłbym do niego nawet jak bym miał ich na półce 10pudełek Dobry materiał do zabawy dla dzieci Oczywiście można zrobić z Hellera świetny model I kilka takich doskonałych modeli widziałem ! Ale nakład pracy będzie duży, a efekt niewspółmierny do włożonej pracy. Skleiłem w dawnych czasach kilka ,,Karasi'' ZP Ruch i to był dopiero wypust Ale też nie polecam Z IBG mam PZL-23 A i PZL -43 i zrobię je z pudła co najwyżej z własnymi dodatkami .PZL 23B mam zamiar zrobić ze wszelkimi możliwymi dodatkami. W końcu tyle lat na te modele czekałem Cytuj
Franz75 Napisano 3 Września 2017 Napisano 3 Września 2017 Pudełko czad. holikpzl czy zamierzasz robić model prosto z pudełka czy coś dodasz. Cytuj
holikpzl Napisano 5 Września 2017 Autor Napisano 5 Września 2017 Wnętrze spróbuję wydłubać w własnym zakresie a na zewnątrz może zakupie blaszke zastanawiam się jeszcze co z silnikiem Cytuj
holikpzl Napisano 1 Października 2017 Autor Napisano 1 Października 2017 Niestety narazie udało sie zrobić tylko tyle Zacząłem robić też aparat Cytuj
holikpzl Napisano 9 Listopada 2017 Autor Napisano 9 Listopada 2017 Wybaczcie tę jakość zdjęć ale obecnie nie mam lepszego sprzętu i warunków wyciałem tą grubą plastikową ścianke miedzy cylindrami przybyło troche wnetrza Cytuj
holikpzl Napisano 26 Listopada 2017 Autor Napisano 26 Listopada 2017 Karaś już pomalowany i na kołach Cytuj
ModelistConstructor Napisano 29 Listopada 2017 Napisano 29 Listopada 2017 Szykuje się ciekawy model. Powiem szczerze, że tobie kibicuję Też mam tego Karasia na "magazynie" i czeka na swoją kolej. Jakimi farbami malowałeś, jeśli można wiedzieć? Cytuj
holikpzl Napisano 29 Listopada 2017 Autor Napisano 29 Listopada 2017 Dziękuje farby to Pactry polish blue II i polish khaki II Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi