vollff Napisano 1 Września 2017 Share Napisano 1 Września 2017 Klasa 2 - Pojazdy wojskowe Kategoria Specjalna 1 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Kategoria Specjalna 2 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Kategoria Specjalna 3 - Najlepszy model w barwach Polski Witam I pozdrawiam wszystkich Postanowiłem znowu powalczyć o podium w konkursie modelworku , i znowu będzie to Land Rover - tym razem w POLSKICH barwach Wiem jester strasznie monotematyczny - obiecuje ze w kolejnym konkursie (jeśli takowy będzie) ulepię coś innego. Ale do rzeczy Tym razem postanowiłem zbudować pojazd Oddziału Specjalnego Żandarmerii Wojskowej z Gliwic. - Samochód patrolowo - interwencyjny Land Rover Defender 110 2,5 Td5 w wersji soft top. z misji w Czadzie z 2008 A jaki to ma zwiàzek z jesienià? Otoż wlaśnie jesienià a dokladnie we w drugiej polowie września 2008 PKW Czad - uzyskał pełnà gotowość bojowà i rozpoczàł swojà misję. Tu jest link do strony misji jak ktoś chciałby uzyskać więcej informacji. http://pkwczad.wp.mil.pl/pl/index.html Postaram się odwzorować dokładnie ten egzemplarz Do wykonania modelu użyję zestawu HOBBY BOSS LR 110, blaszek EDUARDA do tego modelu. Do tego dołożę PKM z DRAGONA, oraz kalkomanię EUROFOR z Rosomaka (Tutaj chciałem serdecznie podziękiwać koledze: dk1970 z konkurencyjnego forum za bezpłatne użyczenie kalek) Tak wiec po kolei: Oczywiście kalki z Polskimi oznaczeniami też mam z TORO-MODEL. Model wymaga kilku dosyć poważnych przeróbek - w tym chyba najtrudniejsza - przekladka z "Anglika" , ale mam nadzieje że podołam i nic nie sp....e C.D.N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 1 Września 2017 Share Napisano 1 Września 2017 Jeśli zrobisz porządny turtorial z udokumentowaniem wszystkich przeróbek - to na podstawie Twojego warsztatu - po zakończeniu konkursu polepię to samo cudeńko... Zasiadam i patrzę z niecierpliwością... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziobak Napisano 2 Września 2017 Share Napisano 2 Września 2017 Będzie sie działo Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 4 Września 2017 Share Napisano 4 Września 2017 Pojazd jest kapitalny. Nie wiem, jaki masz plan, ale "będę się czepiał dla dobra efektu finalnego" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vollff Napisano 6 Września 2017 Autor Share Napisano 6 Września 2017 Tak jak twój - ten będzie też premierą na internecie Z tego co wiem nikt jeszcze takiej wersji nie robił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vollff Napisano 17 Września 2017 Autor Share Napisano 17 Września 2017 Witam. Coś tam działam. Przeniosłem ręczny na drugà stronę I jeszcze trochę innych klamotów I jeszcze przekładka na anglika przed i po - jeszcze duuużo pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vollff Napisano 5 Października 2017 Autor Share Napisano 5 Października 2017 Witam. Prace powoli brnà do przodu. Przekładka z anglika gotowa, rama i silnik też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 17 Grudnia 2017 Share Napisano 17 Grudnia 2017 Prace jakoś poszły do przodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 17 Grudnia 2017 Share Napisano 17 Grudnia 2017 Właśnie przeglądam pudełko z LR RSOV i mam pierwszy wniosek związany z budową LR z Czadu, do w miarę prostego wykonania naszej maszyny potrzeba dwóch zestawów - twojego HardTopJako baza RSOV z którego bierzesz wnętrze - jankesi mają kierownice po lewej stronie i rury można wykorzystać do zrobienia ożebrowania na pace - szerokości są odpowiednie... Jeśli ktoś ma zamiar budować naszego żetona, to proponuję wyjść od tych dwóch zestawów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi