vollff Napisano 1 Września 2017 Napisano 1 Września 2017 Klasa 2 - Pojazdy wojskowe Kategoria Specjalna 1 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Kategoria Specjalna 2 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Kategoria Specjalna 3 - Najlepszy model w barwach Polski Witam I pozdrawiam wszystkich Postanowiłem znowu powalczyć o podium w konkursie modelworku , i znowu będzie to Land Rover - tym razem w POLSKICH barwach Wiem jester strasznie monotematyczny - obiecuje ze w kolejnym konkursie (jeśli takowy będzie) ulepię coś innego. Ale do rzeczy Tym razem postanowiłem zbudować pojazd Oddziału Specjalnego Żandarmerii Wojskowej z Gliwic. - Samochód patrolowo - interwencyjny Land Rover Defender 110 2,5 Td5 w wersji soft top. z misji w Czadzie z 2008 A jaki to ma zwiàzek z jesienià? Otoż wlaśnie jesienià a dokladnie we w drugiej polowie września 2008 PKW Czad - uzyskał pełnà gotowość bojowà i rozpoczàł swojà misję. Tu jest link do strony misji jak ktoś chciałby uzyskać więcej informacji. http://pkwczad.wp.mil.pl/pl/index.html Postaram się odwzorować dokładnie ten egzemplarz Do wykonania modelu użyję zestawu HOBBY BOSS LR 110, blaszek EDUARDA do tego modelu. Do tego dołożę PKM z DRAGONA, oraz kalkomanię EUROFOR z Rosomaka (Tutaj chciałem serdecznie podziękiwać koledze: dk1970 z konkurencyjnego forum za bezpłatne użyczenie kalek) Tak wiec po kolei: Oczywiście kalki z Polskimi oznaczeniami też mam z TORO-MODEL. Model wymaga kilku dosyć poważnych przeróbek - w tym chyba najtrudniejsza - przekladka z "Anglika" , ale mam nadzieje że podołam i nic nie sp....e C.D.N. Cytuj
mandrivecs Napisano 1 Września 2017 Napisano 1 Września 2017 Jeśli zrobisz porządny turtorial z udokumentowaniem wszystkich przeróbek - to na podstawie Twojego warsztatu - po zakończeniu konkursu polepię to samo cudeńko... Zasiadam i patrzę z niecierpliwością... Cytuj
makinen Napisano 4 Września 2017 Napisano 4 Września 2017 Pojazd jest kapitalny. Nie wiem, jaki masz plan, ale "będę się czepiał dla dobra efektu finalnego" Cytuj
vollff Napisano 6 Września 2017 Autor Napisano 6 Września 2017 Tak jak twój - ten będzie też premierą na internecie Z tego co wiem nikt jeszcze takiej wersji nie robił. Cytuj
vollff Napisano 17 Września 2017 Autor Napisano 17 Września 2017 Witam. Coś tam działam. Przeniosłem ręczny na drugà stronę I jeszcze trochę innych klamotów I jeszcze przekładka na anglika przed i po - jeszcze duuużo pracy Cytuj
vollff Napisano 5 Października 2017 Autor Napisano 5 Października 2017 Witam. Prace powoli brnà do przodu. Przekładka z anglika gotowa, rama i silnik też Cytuj
mandrivecs Napisano 17 Grudnia 2017 Napisano 17 Grudnia 2017 Właśnie przeglądam pudełko z LR RSOV i mam pierwszy wniosek związany z budową LR z Czadu, do w miarę prostego wykonania naszej maszyny potrzeba dwóch zestawów - twojego HardTopJako baza RSOV z którego bierzesz wnętrze - jankesi mają kierownice po lewej stronie i rury można wykorzystać do zrobienia ożebrowania na pace - szerokości są odpowiednie... Jeśli ktoś ma zamiar budować naszego żetona, to proponuję wyjść od tych dwóch zestawów... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi