Piotr_P Napisano 9 Września 2017 Share Napisano 9 Września 2017 Witam. Skończyłem chinola. Galaxy Model ,1:72 Tani,okazyjnie kupiony model testowy. Chiński pomysł na T-72. Podobno ma niezłe opinie. Cóż.....Spodziewałem się tragedii ,a okazało się ,że model jest całkiem niezły. Nie byłbym sobą gdybym zrobił go "z pudła". Tak więc zmieniłem koła na te z zestawu Modelcollect,gąsienice są fototrawione firmy ACE. Niestety są za krótkie. Dlatego model ma założone błotniki ,choć plan był wyeksponowania kół. Typowe uszkodzenia z walk w mieście. Niestety brak ok 1,5cm ogniw gąsienic skutecznie zmienił mój zamiar. Zmieniłem linę na Eureka XL, poprawiłem mocowania skrzynek...zeszlifowałem sporo z grubości błotniki. Miały imitować gumę ,a byłyby grubosci pacerza Mausa. Malowanie s-f ,wypadkowa z różnych zdjęć syryjskich T-72. Użyte farby to bazowa podkładowa-Tamiya Linoleum Brown Piaskowa AK Interactive Sand Yellow, zielony to Vallejo Russian black green. Niestety za ciemny, zły wybór. Przetarcia i rysy przez zastosowanie Scratch Effect . Wash,filtry AK Interactive, Mig Production. Pigmenty Vallejo i suche suche pastele. Podstawka to fragment ulicy robiony z kawałka papieru ściernego gradacji 600. Reszta to pigmenty,gips,kamyczki z podwórka ;) fragment ceownika to plastruct . Cóż , Revell czy Modelcollect to to nie jest ale dał mi całkiem sporo zabawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 13 Września 2017 Share Napisano 13 Września 2017 Ładny! Podoba mi się. To nie moja skala, ale podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 13 Września 2017 Share Napisano 13 Września 2017 Biorąc pod uwagę z jakiej kupy to zrobiłeś... to wielki szacun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 13 Września 2017 Autor Share Napisano 13 Września 2017 Dzięki. Ale nawet przyjemnie się go robiło. Chyba nawet lepiej niż nie jednego ESCI/Italeri bo do tej klasy bym go podciągnął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Września 2017 Share Napisano 15 Września 2017 Ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 26 Września 2017 Share Napisano 26 Września 2017 Jak zwykle trzymasz poziom - podoba mnie się Piotrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi