tornado Napisano 23 Stycznia 2008 Share Napisano 23 Stycznia 2008 (edytowane) Witam Pamiętacie film z Burtem Reynoldsem "Mistrz kierownicy ucieka" Pamiętacie - no to fajnie Dzisiaj prezentuję in-boxa modelu PONTIAC'a TRANS AM turbo , którym jeździł ten aktor w pierwszej (Pontiac 77r.) i drugiej części (Pontiac 80r.) tego filmu. Model ten jest repliką drugiej generacji Pontiaca produkowanego w latach 1970 - 1981. Model ten nabyłem w zeszłym roku na aukcji eBay, niestety ktoś już przykleił kalkomanie do deski rozdzielczej oraz zaczął sklejać silnik i przednie zawieszenie. Kilka dni temu rozebrałem motor i wymoczyłem go w DOT-3. Nie wiem czy nie będę musiał też rozkleiać elementy przedniego zawieszenia bo nie jestem pewien czy będzie możliwe zamontowanie zwrotnic z piastami Pomimo, że na poszczególnych elementach jest trochę nadlewek to ramki wygladają dość przyzwoicie - miejsca po wypychaczach w przewadze są po stronie niewidocznej Producent - Monogram Rok produkcji - 1980 Skala 1:8 Ilość części - brak danych Długość modelu po sklejeniu - 62,5 cm. pudło: kalkomanie i instrukcja: kasta i elementy nadwozia: płyta podwozia: silnik: elementy zawieszenia i podwozia: elementy wnętrza: chromy: szyby i klosze (trochęe przesadzili z kolorem przednich kloszy ) pięknie odwzorowane opony Edytowane 23 Stycznia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 23 Stycznia 2008 Share Napisano 23 Stycznia 2008 Długość modelu po sklejeniu - 62,5 cm. :szok::szok: Andrzej to jest coś dla mnie Czekam już na relację Ps. Szkoda, że nikt nie ma Trans Am-a z Knight Ridera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 23 Stycznia 2008 Share Napisano 23 Stycznia 2008 Piekna ta bestia . No normalnie tylko figurki brakuje xD . Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 23 Stycznia 2008 Share Napisano 23 Stycznia 2008 Ach, no pieknie sie zapowiada... Jeszcze jak bys dorwal Trans Ama z 82' to bys mogl zrobic K.I.T.T.'a z serialu "Knight Rider". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 23 Stycznia 2008 Share Napisano 23 Stycznia 2008 Ja mam właśnie taki plan. Już wiem z jakiego zestawu zrobię Semi, tylko mam problem ze sprowadzeniem KITT-a z AMT. Znalazłem go na http://www.sci-fi.co.uk ale nie dostałem jeszcze żadnej odpowiedzi na jakieś 5 wysłanych do nich maili. Jeśli ktoś znalazłby takiego na Allegro, albo na Ebayu i tym podobnych, to nie obrażę się jeśli mógłby go dla mnie ściągnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi