tornado Napisano 23 Stycznia 2008 Napisano 23 Stycznia 2008 (edytowane) Witam Pamiętacie film z Burtem Reynoldsem "Mistrz kierownicy ucieka" Pamiętacie - no to fajnie Dzisiaj prezentuję in-boxa modelu PONTIAC'a TRANS AM turbo , którym jeździł ten aktor w pierwszej (Pontiac 77r.) i drugiej części (Pontiac 80r.) tego filmu. Model ten jest repliką drugiej generacji Pontiaca produkowanego w latach 1970 - 1981. Model ten nabyłem w zeszłym roku na aukcji eBay, niestety ktoś już przykleił kalkomanie do deski rozdzielczej oraz zaczął sklejać silnik i przednie zawieszenie. Kilka dni temu rozebrałem motor i wymoczyłem go w DOT-3. Nie wiem czy nie będę musiał też rozkleiać elementy przedniego zawieszenia bo nie jestem pewien czy będzie możliwe zamontowanie zwrotnic z piastami Pomimo, że na poszczególnych elementach jest trochę nadlewek to ramki wygladają dość przyzwoicie - miejsca po wypychaczach w przewadze są po stronie niewidocznej Producent - Monogram Rok produkcji - 1980 Skala 1:8 Ilość części - brak danych Długość modelu po sklejeniu - 62,5 cm. pudło: kalkomanie i instrukcja: kasta i elementy nadwozia: płyta podwozia: silnik: elementy zawieszenia i podwozia: elementy wnętrza: chromy: szyby i klosze (trochęe przesadzili z kolorem przednich kloszy ) pięknie odwzorowane opony Edytowane 23 Stycznia 2008 przez Gość Cytuj
Praetorian Napisano 23 Stycznia 2008 Napisano 23 Stycznia 2008 Długość modelu po sklejeniu - 62,5 cm. :szok::szok: Andrzej to jest coś dla mnie Czekam już na relację Ps. Szkoda, że nikt nie ma Trans Am-a z Knight Ridera Cytuj
KRUGER_MAN Napisano 23 Stycznia 2008 Napisano 23 Stycznia 2008 Piekna ta bestia . No normalnie tylko figurki brakuje xD . Pozdro Cytuj
Majek Napisano 23 Stycznia 2008 Napisano 23 Stycznia 2008 Ach, no pieknie sie zapowiada... Jeszcze jak bys dorwal Trans Ama z 82' to bys mogl zrobic K.I.T.T.'a z serialu "Knight Rider". Cytuj
Praetorian Napisano 23 Stycznia 2008 Napisano 23 Stycznia 2008 Ja mam właśnie taki plan. Już wiem z jakiego zestawu zrobię Semi, tylko mam problem ze sprowadzeniem KITT-a z AMT. Znalazłem go na http://www.sci-fi.co.uk ale nie dostałem jeszcze żadnej odpowiedzi na jakieś 5 wysłanych do nich maili. Jeśli ktoś znalazłby takiego na Allegro, albo na Ebayu i tym podobnych, to nie obrażę się jeśli mógłby go dla mnie ściągnąć Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi