GILBERT Napisano 27 Września 2017 Share Napisano 27 Września 2017 Klasa 5 - Dioramy Kategoria Specjalna 1 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Kategoria Specjalna 2 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Cześć Wszystkim ! Zestaw Zvezda Zis-5V, oraz figurki Mini Art w skali 1:35. Diorama będzie przedstawiać drogę na której ugrzęzła w błocie ciężarówka oraz żołnierzy próbujących uporać się z tym problemem. Do tego będą drzewa w aurze jesiennej oraz budynek , tylko na razie się zastanawiam, który będzie najlepiej pasował. Życzę wszystkim miłej pracy oraz powodzenia, ja sie zabieram do pracy bo czasu coraz mniej.... Tak na marginesie proszę o pomoc w doświadczonych modelarzy o pomoc w wyborze budynku, który będzie się najlepiej komponował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 27 Września 2017 Share Napisano 27 Września 2017 Tak na marginesie proszę o pomoc w doświadczonych modelarzy o pomoc w wyborze budynku, który będzie się najlepiej komponował Ciężko podpowiedzieć. Dlatego ,że nie napisałeś gdzie będzie miejsce akcji (kraj? ,miasto? czy wieś?) Ale bez względu jaka będzie odpowiedz to moim zdaniem sam powinieneś wybrać budynek. Nie znam twoich możliwości czy będziesz w stanie sam zrobić taki dom z listewek modelarskich drewnianych czy raczej wyrób gotowy. Jeśli gotowy to głównie Miniart ma sporo w swojej ofercie. Natomiast jeśli ja bym to robił to wybrałbym domek drewniany i sam był go zrobił z listewek. Następnie w google grafika wpisałbym rok, kraj, "dom drewniany" lub inny dom jaki tam chcesz. I to samo bym powtórzył w kilku językach. Wówczas wiedziałbym jak mniej więcej musiałby wyglądać taki domek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 28 Września 2017 Share Napisano 28 Września 2017 ja to się zastanawiam się czy wrzucanie budynku ma sens... największe błoto to u sowietów było na polnych drogach - w samych wsiach to raczej ogarniete mieli trakty. jak koniecznie chcesz domek to musiałby on być w lekkim oddaleniu od drogi a więc dioramka spora gabarytowo... tu masz "wioskowe klimaty": https://i.pinimg.com/736x/c6/23/45/c62345975ace86e93642eb35c7780d2f--german-soldier-german-army.jpg ja to bym się skupił na zrobieniu dobrego błota bo to nie takie proste... ewentualnie może jakiś koń - pomagający w wyciąganiu z błota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 28 Września 2017 Super Moderator Share Napisano 28 Września 2017 @M.A.V u ruskich drogi ;) na wsi, do tej pory nie mają miejscami dróg a gdzie tam na wsi... polecam przekopac ten wątek https://forum.axishistory.com/viewtopic.php?f=132&t=165587 sporo inspiracji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GILBERT Napisano 6 Października 2017 Autor Share Napisano 6 Października 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GILBERT Napisano 24 Października 2017 Autor Share Napisano 24 Października 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GILBERT Napisano 7 Listopada 2017 Autor Share Napisano 7 Listopada 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 7 Listopada 2017 Share Napisano 7 Listopada 2017 Ja mam dwa pytania. Jak składalność tego Zisa i coż to za książka z której korzystałeś robiąc drzewo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GILBERT Napisano 7 Listopada 2017 Autor Share Napisano 7 Listopada 2017 Składanie bez problemów, moja pierwsza taka ciężarówka więc nie narzekam, instrukcja czytelna. Poradnik the weathering magazine Kursk i roślinnośc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 10 Listopada 2017 Share Napisano 10 Listopada 2017 Przez przypadek trawiłem na filmik i przypomniałem sobie twoją dioramę. Może domki, błoto jakie tam znajdziesz będziesz mógł wykorzystać do budowy twojej dioramy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GILBERT Napisano 13 Listopada 2017 Autor Share Napisano 13 Listopada 2017 dzięki serdeczne pędzelek, na pewno jakoś lepiej mi się to nakreśliło i mi pomorze. Domek będę robił sam, ze swoich materiałów . Po za tym diorama stoi pod znakiem zapytania nie wiem czy starczy mi czasu..... ale walczę do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 13 Listopada 2017 Share Napisano 13 Listopada 2017 dajesz, dajesz kibice czekają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GILBERT Napisano 1 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2017 wrzucam resztę warsztatu, z braku czasu i skupieniem się nad skończeniem dioramy nie miałem kompletnie czasu z góry przepraszam za jakość warsztatu, jak i jakość zdjęć, ale mi to jakoś po prostu nie wychodzi jak jestem pod wpływem tworzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi