Hubert Kendziorek Napisano 16 Października 2017 Share Napisano 16 Października 2017 Pomyślałem, że podzielę się zdjęciami dwóch kolejnych modeli, nad którymi równolegle pracuję (chyba z piętnaście mam aktualnie w różnym stadium rozgrzebania). Ciąg dalszy historii rozwoju Spitfire, oba samoloty od niego się wywodzą (choć patrząc na Attackera, jakoś trudno w to uwierzyć). Spiteful F.14: Model bez żadnych dodatków, za wyjątkiem żywicznych wydechów QB i pasów na fotel od Eduarda, poza nimi nie znalazłem niczego, co można by tu włożyć. Zwłaszcza kabina wygląda słabo (nie wiem, na jakim samolocie wzorował się projektant form, ale na pewno nie na Spitefulu), ale - jak to u mnie - będzie i tak zamknięta. Spasowanie niby niezłe, ale szpachli i szlifowania sporo, na łączeniu połówek kadłuba, łączeniu skrzydła / kadłub, wlocie powietrza do chłodnicy oleju, który oczywiście składa się z dwóch połówek. Dorobię mu jeszcze światła do latania w formacji, to te trzy otworki na spodzie kadłuba. Attacker FB.2: Bardzo przyjemny model. Spasowanie elementów niezłe, do tego żywiczne komory podwozia od Airesa. Miał być jeszcze fotel od Pavli, ale się nie zmieścił... Malowany Gunze seria H, Extra Dark Sea Gray / Sky. Kalkomanie dały w kość... Będę sobie oba powoli kończyć w przerwach między modelami konkursowymi. Pozdrawiam Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 31 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2017 Powoli do przodu: Spiteful otrzymał podkład (Surfacer 1500) i bazę na dół. Na potrzeby tego modelu nabyłem zestaw kolorów RAF od Ammo MIG. W aerografie sprawują się nieźle, zero zapychania, aczkolwiek finisz jest jak dla mnie nieco zbyt matowy i mniej jedwabisty, niż w przypadku Gunze. Powiedziałbym, że dość podobnie do Tamiyi. Attacker otrzymał szary wash, zdjąłem też maski z kabiny pilota. Tu trzeba jeszcze popracować nad zaznaczeniem powierzchni sterowych i śladami eksploatacji. Później czas na podwozie i resztę detali. Pozdrawiam Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 6 Lutego 2018 Autor Share Napisano 6 Lutego 2018 Spiteful dogania Attackera! Połysk pod wash. Malowanie od masek wyciętych na podstawie planów, klejonych na bluetac. Pozdrawiam Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferret37 Napisano 6 Lutego 2018 Share Napisano 6 Lutego 2018 Kolorki takie jakieś oczojebne. Softem podbiłeś, czy ktoś w Ammo bawił się LSD? Attacker bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 6 Lutego 2018 Autor Share Napisano 6 Lutego 2018 Soft, akurat na nowym kompie wrzucałem i jeszcze nie zdążyłem zainstalować niczego lepszego, niż natywna aplikacja Windows. Poza tym połysk robi swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 13 Marca 2018 Autor Share Napisano 13 Marca 2018 Attacker stanął na kołach . Niebawem galeria. Pokrywy podwozia żywiczne, z wyjątkiem pokryw koła ogonowego. Żywiczne też siłowniki i hak w lewej komorze podwozia głównego. Wszystko tu bardzo ładnie pasuje. Wykorzystałem jednak goleń koła ogonowego z zestawu, żywiczna była tak mała, że cała wpadała do komory, nie mając się na czym oprzeć. Pozdrawiam Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi