Knjaz Napisano 18 Października 2017 Share Napisano 18 Października 2017 (edytowane) Witam. Na fali ostatnich KW na forum postanowiłem wrzucić swojego na warsztat. Model znany i lubiany - KW-2 trumpka. Dodam lufę RB i blaszki Eduarda. Na poczatek zmafam się z bolączką zestawu. Spawy. I tutaj od razu proszę Was o zdanie - jak to wygląda? Nie za grube, nie za duże? Pierwszy raz robię spawy, zakładam, że Wasza pomoc będzie potrzebna. Zdjęcia robione dość późno i na szybko, ale mam nadzieję, że dobrze ukazują jak one wygladaja. Edytowane 18 Października 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fisher Napisano 18 Października 2017 Share Napisano 18 Października 2017 O podoba mi się będę śledził, czego używasz do spawów? Same w sobie prezentują się bardzo ładnie ale nie wiem czy nie ciut za wielkie, ale to może niech się wypowie ktoś kto się zna. Bo samego kształtu i powtarzalności zazdroszczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 18 Października 2017 Autor Share Napisano 18 Października 2017 Green stuff. Waleczek ułożony, paluchem przygnieciony, oskalpowany, paluchem, oskalpowany itp. Jak już skończę, to podziabany. Sent from my D6503 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 18 Października 2017 Share Napisano 18 Października 2017 Nie wiem na czym się wzorowałeś ale ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 18 Października 2017 Autor Share Napisano 18 Października 2017 Aha... wszystko jasne. Jak ja mam zrobić tak delikatne spawy? Ten green stuff nie jest moim najlepszym przyjacielem. Ktoś ma jakiś patent? Coś więcej, poza nawilżonymi palcami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 18 Października 2017 Super Moderator Share Napisano 18 Października 2017 jak go rozwałkujesz i nakleisz odetnij skalpelem, zrób cieńszą nitkę tak mniej więcej 1/3 tego co teraz i dopiero potem dziubaj spaw, aczkolwiek GS ma "tendencję do puchnięcia", dlatego ja wolę MP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 18 Października 2017 Autor Share Napisano 18 Października 2017 Nakleic spawy, to już był problem, ale mam wrażenie, że kiedy lekko przyschnie, to jest łatwiej. Edyta - tak je poprawiłem. Jutro chcę je papierem ściernym przyglaskac. Mam nadzieję, że ze zdjęć widać, jaki mają kształt. Teraz są baaardziej płaskie. No i ranty podziubie także. Czy teraz jest lepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Października 2017 Share Napisano 19 Października 2017 Myślę że ciągle za grube. Ja robiłem szpachlą w płynie Mr. Hobby. Dwa paski taśmy Tamiya po bokach, środek wypełniony szpachlą. Od razu po nałożeniu zrywałem taśmę I nożykiem robiłem imitację spawu. Nie mówię że super metoda, ale pytałeś to napisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 19 Października 2017 Autor Share Napisano 19 Października 2017 Nakladales aero, czy pyndzlem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Października 2017 Share Napisano 19 Października 2017 Pędzlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 19 Października 2017 Autor Share Napisano 19 Października 2017 Ja nakladalem aero I wyszło płasko. Baaardzo płasko. Wiesz, zdrapie je i spróbuję na nowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fisher Napisano 19 Października 2017 Share Napisano 19 Października 2017 Tą samą metoda pędzlem próbuje z mr surfacem 500 wychodzi lepiej niż moje wcześniejsze spawy, ale tez ciut płasko i boje się ze zgina we farbie, rano przy lepszym świetle zrobię fotkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 19 Października 2017 Autor Share Napisano 19 Października 2017 Tą samą metoda pędzlem próbuje z mr surfacem 500 wychodzi lepiej niż moje wcześniejsze spawy, ale tez ciut płasko i boje się ze zgina we farbie, rano przy lepszym świetle zrobię fotkę.Jasne, wklej tutaj fotkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 20 Października 2017 Autor Share Napisano 20 Października 2017 Czy maski są w odpowiednich miejscach? Wolę najpierw zapytać, jak skrobac później trzeci raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fisher Napisano 20 Października 2017 Share Napisano 20 Października 2017 Wrzuciłem fotki u siebie w warsztacie, ale to jeszcze nie to co bym chciał osiągnąć. Co do maskowania, to nie wiem czy jest sens ciągnąc spaw poniżej tego dyngsa z 2 śrubami od przodu pojazdu bo tam chyba przychodzi jeszcze jedna cześć jeżeli mnie pamieć nie myli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 20 Października 2017 Autor Share Napisano 20 Października 2017 Tak, jest tam część. Wiesz, spawy zawsze mogę usunąć, wkleić cześć,gorzej jak ścieżka będzie za krótko położona. Sent from my D6503 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 21 Października 2017 Autor Share Napisano 21 Października 2017 Nowe spawy. Czy lepiej? Nałożony został pędzlem surfacer, maskowany tasmami Tamiya, potem aby nie było równo poprawiłem pędzlem po zdarcie taśm, klejone wykalaczka i ranty rzadki surfacer potraktowany szorstkim pędzlem. Sent from my D6503 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fisher Napisano 21 Października 2017 Share Napisano 21 Października 2017 Niech recenzja będzie ze tez takie chce Minimalnie grubawe ale dla mnie do przyjęcia. Co do metody surface 500? Co poprawiałeś pędzlem, powierzchnie czy kształt? Co konkretnie z tym szorstkim pędzlem robiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 21 Października 2017 Autor Share Napisano 21 Października 2017 Dzięki. Tak, pędzlem nakladalem Surfacer Pincet. Ale wiesz,to wyszło zbyt równo i płasko, więc później pędzlem ale już bez taśmy nakladalem na szczyt i tuptałem wykalaczka. Myślę,że takie sobie są wciąż, one są wbrew pozorom płaskie ale ranty są chropowate. Więc na ranty rzadki surfacer i od zewnątrz do wewnątrz sobie ślady cięcia. Sent from my D6503 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 21 Października 2017 Autor Share Napisano 21 Października 2017 Oto sposób na szybki rozwod. KW -2 w porównaniu z uproszczoną wieża jewt wykonany gorzej no i te słynne sprawy lepiej zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fisher Napisano 21 Października 2017 Share Napisano 21 Października 2017 Schowaj do szafy i udawaj ze to cały czas ten sam model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 21 Października 2017 Autor Share Napisano 21 Października 2017 Ona już wie. Wie za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Października 2017 Share Napisano 21 Października 2017 Dawaj dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 21 Października 2017 Autor Share Napisano 21 Października 2017 Skoro tak, to lecę dalej. Fotek nie wstawiam,bo nie ma co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi