JamesA Napisano 29 Stycznia 2008 Share Napisano 29 Stycznia 2008 Witam serdecznie. Udało mi się skończyć kolejny model czołgu. Tym razem brytyjski. Przyznam, że mam duży sentyment do tej armii, tym bardziej cieszę się z tego modelu. Model ma już swoje lata, jest on coraz trudniej dostępny. Poziom raczej średni, sporo szpachli wymagał niestety. Wykonany praktycznie "prosto z pudła". Sam czołg był jednym z lepszych w początkowym okresie wojny. W afryce północnej, podczas pierwszej kontrofensywy gen. Wawella zyskała sobie przydomek "Królowej pustyni". Głównie dzięki skutecznej armacie ppanc kalibru 40mm i grubemu pancerzowi. Model malowany farbami humbrola, plus "wash" i suche pigmenty. Mam nadzieję, że się spodoba Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 29 Stycznia 2008 Share Napisano 29 Stycznia 2008 Bardzo przyzwoita robota, całkiem realistyczny efekt, no i lubię ten czołg :-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 29 Stycznia 2008 Share Napisano 29 Stycznia 2008 Nareszcie coś innego niż Niemcy. Bardzo mi się podoba. Brawo Pozdrawia, I.Z. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JamesA Napisano 30 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2008 Dzięki za miłe słowa...robiłem co mogłem Co prawda brytyjski sprzęt często uważany był za "dziwaczny", ale mi się podoba. Szkoda, ze nie mozna tego powiedzieć o producentach modeli. Kupno modelu "Archera", A13 czy "A30 Challengera" jest chyba niemożliwe. A przecież produkowano je seryjnie. A widok kilkunastu z rzędu niemieckich modeli na forum, mnie osobiście przygnębia, ale to tylko moje prywatne zdanie. Może dziś patrzy się na to inaczej... JArek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 30 Stycznia 2008 Share Napisano 30 Stycznia 2008 Model tego dziwolonga pt. "Archer" ktoś robi tylko nie pamiętam jaka firma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldigozz Napisano 1 Lutego 2008 Share Napisano 1 Lutego 2008 Archera robi Maquette za ciężkie pieniądze. A30 Challenger będzie jeszcze w tym roku wydany przez SKP, są już zdjęcia pierwszych wyprasek. Matylda fajna, choć przydałyby się lepsze zdjęcia no i efekt psują obicia na górnej płycie w okolicy wieży. Takie zupełnie przypadkowe "robaczki". W innych miejscach wyszły lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 1 Lutego 2008 Share Napisano 1 Lutego 2008 Calkiem, całkiem dobrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi