kowal76 Napisano 1 Stycznia 2018 Napisano 1 Stycznia 2018 No i nie wytrzymałem . Kolejna tutka do zrobienia. Tym razem robię dla siebie . Będzie w malowaniu starszego Aeroflotu. Coś tam już zrobiłem. Cytuj
Drozdek Napisano 1 Stycznia 2018 Napisano 1 Stycznia 2018 Mam miłe wspomnienia z tym samym modelem (barwy LOT-u). Wierzę, że bardzo dużo z niego wyciągniesz W razie problemów z kalkami mam kompletny zestaw więc mogę podesłać Cytuj
kowal76 Napisano 1 Stycznia 2018 Autor Napisano 1 Stycznia 2018 Mam miłe wspomnienia z tym samym modelem (barwy LOT-u). Wierzę, że bardzo dużo z niego wyciągniesz W razie problemów z kalkami mam kompletny zestaw więc mogę podesłać Dzieki . Mam nadzieję, że z kalkami będzie ok. Cytuj
kowal76 Napisano 2 Stycznia 2018 Autor Napisano 2 Stycznia 2018 Skrzydła już wyczyszczone z małej ilości szpachli. Cytuj
milczacy Napisano 6 Stycznia 2018 Napisano 6 Stycznia 2018 Myślę, że jak kiedyś zachcę mieć taką Tutkę, to wiem do kogo się zgłosić Cytuj
kowal76 Napisano 6 Stycznia 2018 Autor Napisano 6 Stycznia 2018 Myślę, że jak kiedyś zachcę mieć taką Tutkę, to wiem do kogo się zgłosić No jasne. Lubię te radzieckie pasażery i nic na to nie poradzę . Może to jakaś nostalgia za dzieciństwem, jak oglądałem je z tarasu widokowego na Okęciu. No i biegałem po biurach Aeroflotu, Interflug itp, zbierając foldery reklamowe z wizerunkami Tupolewów i Iliuszynów . Cytuj
kowal76 Napisano 7 Stycznia 2018 Autor Napisano 7 Stycznia 2018 Kadłub nie wymaga szpachlowania po całości i tylko w kilku miejscach użyłem szpachli. Do szpachlowania użyłem po raz pierwszy szpachli Mr Hobby White Putty. Musiałem ją trochę rozcieńczyć Thinnerem, bo strasznie gęsta jest i szybko wysycha. Golenie podwozia już zrobione. Cytuj
kowal76 Napisano 7 Stycznia 2018 Autor Napisano 7 Stycznia 2018 Super CI idzie robota Dzięki Paweł. Du... nie urywa ale jakoś tam idzie . Cytuj
milczacy Napisano 7 Stycznia 2018 Napisano 7 Stycznia 2018 Mi Mr.White putty nie wysycha i ma normalną konsystencję. Dziwne. Cytuj
kowal76 Napisano 7 Stycznia 2018 Autor Napisano 7 Stycznia 2018 Mi Mr.White putty nie wysycha i ma normalną konsystencję. Dziwne. Jak położyłem bez rozcieńczalnika, to ciężko się nakłada. Zaraz się utwardza i odpada. Może jakaś przeterminowana jest. Cytuj
milczacy Napisano 7 Stycznia 2018 Napisano 7 Stycznia 2018 Chyba jakaś staratam. Moja tubka inaczej wygląda. Cytuj
SHILKA Napisano 12 Stycznia 2018 Napisano 12 Stycznia 2018 Grzesiu, co masz w planach następnego???? Cytuj
kowal76 Napisano 12 Stycznia 2018 Autor Napisano 12 Stycznia 2018 Grzesiu, co masz w planach następnego???? Jeszcze nie wiem. W planach mam stworzenie kolekcji współczesnych amerykańskich samolotów pokładowych w 1/72 oraz z doskoku pasażery 1/144. Cytuj
kowal76 Napisano 14 Stycznia 2018 Autor Napisano 14 Stycznia 2018 Wszytko gotowe pod malowanie. Cytuj
kowal76 Napisano 27 Stycznia 2018 Autor Napisano 27 Stycznia 2018 A ja dziś będę malował na szaro . W międzyczasie wpadł mi w łapki taki modelik . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi