Woit Napisano 2 Stycznia 2018 Share Napisano 2 Stycznia 2018 PZL P.7a, Kościuszkowska 111. Eskadra Myśliwska, Warszawa 1933-35. Model wykonany "z pudła". Od siebie dodałem jedynie przerycie linii na kadłubie bo oryginalne jakieś cienkawe i zanikające były. Jakieś wklęsłości poszpachlowałem, nawierciłem wydechy i rurkę Pitota zmajstrowałem z igły od strzykawki. Pogrzebałem przy płozie ogonowej oraz w kabinie lecz słabo to widać. Model określiłbym jako łatwo składalny dla jakotako doświadczonego modelarza ale do ideału brakuje mu jeszcze trochę. Trzeba oczyścić elementy przed złożeniem bo w ramce jest sporo nadlewek. Kalki - idealne. Malowałem pomarańczową Hataką z zestawu "September 1939". Ta seria "pomarańczy" kładła się jak Gunziaki czyli ekstra i nie śmierdziała jak Japońce czyli same plusy. Schrzaniłem wklejenie żywicznych kół, może uda mi się to jeszcze poprawić. W kość dały mi blaszki Deska przyrządów kiepsko się trzyma całości a do wiatrochronu przydałoby się jakieś dedykowane narzędzie do wyginania trawionek => krótko mówiąc brak tzw. skilla z mojej strony. Na plus - skończyłem i mam kolejnego 72-kowca z godłem kościuszkowskim, czyli już taka mała niby kolekcja się robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pires Napisano 3 Stycznia 2018 Share Napisano 3 Stycznia 2018 Na gotowym modelu, bardzo ładnym zresztą, dopiero widać jak tragiczna jest krawędź spływu skrzydła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 4 Stycznia 2018 Share Napisano 4 Stycznia 2018 Ładny model z tej wstrętnej Arma Hobby ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 4 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2018 Dzięki Panowie Przy kolejnej P.7a spróbuję coś zrobić z tą krawędzią, wszak skrzydło składa się z kilku części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 5 Stycznia 2018 Share Napisano 5 Stycznia 2018 Fajna siódemka.Którą Hataką malowałeś , tą jaśniejszą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 5 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2018 Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi