GenKamyk Napisano 13 Stycznia 2018 Share Napisano 13 Stycznia 2018 Witam serdecznie! Musze powiedzieć, że po moim pierwszym czołgu ostro się wkręciłem w modelarstwo ale umiejętności wciąż marne. Planuje warsztat DAK, w którym będę prosił o pomoc bom zielony a w między czasie spróbuję skończyć rozgrzebanego IS2 i Matyldę (wszystko 1/48) Więc żeby nie było, że nic nie robiłem to wrzucam swojego drugiego ulepa, którego zrobiłem kilka tygodni temu. Długo walczyłem ze wstydem bo to odpryski schrzanione, to karabin nie ten, kalka zepsuta a to dopasowanie błotem do podstawki chybione :( No ale pomyślałem że może się czegoś jeszcze dowiem, bo ogólnie chciałem poćwiczyć jakieś modulacje, mocno go styrać i trzasnąć podstawkę. Zapraszam do oglądania i krytyki Osłona tłumika to jedyna rzecz, którą dorabiałem ale kalka z kropkami mającymi imitować dziurki to jakiś żart Poza lufami cała reszta jest z pudła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 14 Stycznia 2018 Super Moderator Share Napisano 14 Stycznia 2018 Czołem Skala niecna :P ale nie jest źle, jak na początki całkiem fajnie, załóż warsztat na pewno Koledzy pomogą krok po kroku co i jak. Światełko mogło dostać nie co czerwonego koloru (zaraz koło tłumika) reszta całkiem fajnie się komponuje, z posadowieniem gąsek sam wiesz.. no nie co głębiej i było by ok... Powodzenia z następnym modelem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GenKamyk Napisano 14 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2018 Dzięki wielkie! O światełku zapomniałem, poprawię Z podstawką się pospieszyłem i dlatego ciężko było zagłębić gąsienice bez dowalania kolejnych kilku mm błota, będzie lekcja na przyszłość Jako namiastkę warsztatu wrzucam foty z produkcji, niestety robione telefonem "Modulacja" rozjaśnianą H401 Niebieski filtr, kalki, lakier i odpryski Farby olejne Malowanie i przyklejanie detali, Liquid pigments lifecolor, zacieki ammo oraz stalowy pigment AK dust and dirt deposit Mogę później wrzucić proces powstawania podstawki jeśli ktoś chciałby jakieś wczesne błędy wychwycić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 14 Stycznia 2018 Share Napisano 14 Stycznia 2018 Dla mnie super, przesadziles chyba miejscami z obiciami i miejscasmi jak na moje oko zrobiles odwrotnie rozjasnienia np przednia czesc z wlazem kierowcy. Calosc jednak bardzo mi sie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Stycznia 2018 Share Napisano 14 Stycznia 2018 Uwagi podobne do tych wyżej. Genralnie całkiem ładnie wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 14 Stycznia 2018 Share Napisano 14 Stycznia 2018 Całkiem sympatyczny. Jakimi farbami malowałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 14 Stycznia 2018 Share Napisano 14 Stycznia 2018 Moim zdaniem bardzo ładny, jedyna uwaga to za duże obicia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GenKamyk Napisano 14 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2018 Dzięki Panowie za miłe słowa! Co do uwag to 100% racji, z obiciami ostro poszalałem i nie zmieściłem się w skali a ta moja "modulacja" to nieudany eksperyment ale książka modulation & light techniques zakupiona i będę próbował znów Jakimi farbami malowałeś ? Gunze H401 rozjaśniałem białą oraz jakąś RLM light blue chyba H79 ale zeszła cała i nie pamiętam (za to uwarzyłem 4 buteleczki do modulacji "na później") Kolor wciąż był (przynajmniej dla mnie) zbyt ciepły i użyłem filtra niebieskiego ammo mig Poniżej wrzucam fotki z podstawki gdyby ktoś chciał zobaczyć co to ja tam wyprawiałem. Jeszcze raz dzięki za uwagi i pochwały!!! Jest mi ogromnie miło, że komentujecie Styrodur + korkowy podkład pod panele + kamyki z potoku Obklejone budowlaną szpachlą akrylową a styrodur pofałdowany palnikiem Błoto i ziemia AK Diorama series, najniżej w rogu Dark earth, środkiem i poboczem dark earth + muddy ground a na pasach samo muddy ground (na końcu pod gotowym modelem dałem wet ground ale kolorem odstaje od reszty i jest zbyt brązowe) Kamienie pomalowałem na bardzo ciemny a później suchym pędzlem kolorem jasnoszarym Kępki trawy, zmielone liście i rozcieńczona zielona farbka jako mech Więcej kępek, więcej farbki, krzaczki mininatur i trawka elektroststyczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi