DarkWing Napisano 27 Stycznia 2018 Share Napisano 27 Stycznia 2018 Czwarta maszyna do kolekcji. Tym razem Douglas F4D-1 SKYRAY od Tamiya. Model oczywiście bez żadnych "udogodnień" i "udziwacznień". Tym razem gwiazdy wklejone poprawnie ;o) Ponieważ ostatnio stałem się szczęśliwym posiadaczem kilku specyfików postanowiłem spróbować. Przede wszystkim Tamiya Panel Line. Od spodu użyłem gray, od góry brown. To pomogło szczególnie od spodu, na białych elementach, które dość ciężko się fotografuje i łatwo prześwietlić. Przed malowaniem wykonałem też preshading na wszystkich łączeniach blach. Całość przed kalkami psikałem bezbarwnym satinem, po kalkach również satin i ostatecznie matt. Sam satin zbyt mocno połyskiwał, matt (cienka warstwa) lekko to przygasił i wyszło wg mnie idealnie. Schemat malowania jaki wybrałem to maszyna z VMF (AW) - 115 formacji Marines Jak zwykle ocenicie sami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 28 Stycznia 2018 Share Napisano 28 Stycznia 2018 O klasę lepszy od Phantoma, a pomyśleć że to tylko kwestia washa.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi