Mateus_z Napisano 28 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2018 Po dłuższej przerwie wracam do tematu. Odważyłem się i spróbowałem pierwszy raz w życiu wykonać jakieś cieniowanie. Wydaje mi się, że w chwili obecnej wygląda to na zbyt mocne, jednak po doświadczeniach z pancerki wiem, że po kolejnych etapach kontrast się trochę zmniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateus_z Napisano 3 Lipca 2018 Autor Share Napisano 3 Lipca 2018 Kalki położone: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 6 Lipca 2018 Share Napisano 6 Lipca 2018 Podoba mi się Twoja praca. Chętnie zaglądam, może się czegoś nauczę przy okazji. Chodzi za mną 109-tka w 48. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateus_z Napisano 28 Września 2018 Autor Share Napisano 28 Września 2018 Namalowałem trochę odrapań farby i potraktowałem dół washem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateus_z Napisano 8 Lutego 2019 Autor Share Napisano 8 Lutego 2019 Robię kolejne podejście do modelu i tym razem chyba w końcu ostatnie Położyłem właśnie na całość lakier satynowy. Pozostało jedynie podoklejać pomniejsze części, pobrudzić wnęki podwozia oraz koła i zrobić osmolenia od wydechów. Koniec końców zdecydowałem się na zakup pasów: Pozdrawiam, Mateusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateus_z Napisano 10 Lutego 2019 Autor Share Napisano 10 Lutego 2019 Zdjąłem maski z oszklenia. Niestety okazało się, że szybka od spodu została lekko "zakurzona" mgiełką farby i czeka mnie trochę czyszczenia spirytusem. Dodatkowo odkryłem jak szybko i bezboleśnie pozbyć się pozostałości kleju po maskach Montexu. Mała kulka Patafixu idealnie zbiera grudki i nie zostaje kompletnie żaden ślad. Martwi mnie niestety, że zauważyłem na jednej z przednich szyb niewielką ryskę. Jest widoczna tylko i wyłącznie pod światło i trzeba się dobrze przyjrzeć, żeby ją zauważyć, no ale niestety jest i sam fakt mnie denerwuje Na szczęście nawet na zdjęciu nie mogłem jej uchwycić, więc tragedii nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 12 Lutego 2019 Share Napisano 12 Lutego 2019 W dniu 10.02.2019 o 19:43, Mateus_z napisał: Na tym zdjęciu widać, że kalki srebrzą niemiłosiernie. Nie bardzo mam patent jak to rozwiązać, ale może solidne moczenie jakimś Micro SOL-em dopasuje je do faktury farby i potem jeszcze raz matowy lakier pozwoli zniwelować problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateus_z Napisano 12 Lutego 2019 Autor Share Napisano 12 Lutego 2019 3 godziny temu, Kon_Bar napisał: Na tym zdjęciu widać, że kalki srebrzą niemiłosiernie. Nie bardzo mam patent jak to rozwiązać, ale może solidne moczenie jakimś Micro SOL-em dopasuje je do faktury farby i potem jeszcze raz matowy lakier pozwoli zniwelować problem? Kalki w tym zestawie były bardzo grube, nawet długie moczenie w płynach nie pomagało. W większości miejsc udało mi się zniwelować ten efekt nacinając kalke i wprowadzając płyn, ale niestety niektóre miejsca pominąłem. Na szczęście samo srebrzenie jest widoczne tylko i wyłącznie pod światło. Nie będę już nic z tym robił, bo boję się zepsucia powłoki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi