SmokHaosu Napisano 4 Lutego 2008 Share Napisano 4 Lutego 2008 Cześć, Model zrobiony prosto z pudła, jedyne modyfikacje objęły płytę silnika. Malowanie wzorowane na fikcyjnym malowaniu z instrukcji dragona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 4 Lutego 2008 Share Napisano 4 Lutego 2008 Bardzo ładnie schludnie i estetycznie wykonany model. Jestem pełen podziwu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 4 Lutego 2008 Share Napisano 4 Lutego 2008 Bardzo ładnie schludnie i estetycznie wykonany model Zgadzam się... Natomiast nie jestem pewien przede wszystkim, co do koloru białego na wnętrzu klapy silnika....chyba raczej kolor minii. Generalnie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 4 Lutego 2008 Share Napisano 4 Lutego 2008 Jak na ta mikrą i niewdzięczna skalę to wyszło nawet bardziej niż przyzwoicie. Duże brawa ode mnie:!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 4 Lutego 2008 Share Napisano 4 Lutego 2008 nie jestem pewien przede wszystkim, co do koloru białego na wnętrzu klapy silnika....chyba raczej kolor minii. Witam! Raczej na pewno. Dodałbym jeszcze że właz na nadbudowie w kolorze kamuflażu. Po za tym malowanie pojazdu chyba nie koniecznie fikcyjne . Reszta . Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 4 Lutego 2008 Autor Share Napisano 4 Lutego 2008 Dziękuję za wszystkie opinie. Z tym białym to racja, mocno rzuca sie w oczy, zwłaszcza z kabiny wszelkiej maści Tunderbolotów itp. Jakoś się przyzwyczaiłem do malowania w ten sposób. Temir 2, jeśli jesteś w stanie powiedzieć coś więcej w kwestii malowania, to bardzo Cię o to proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Ziętek Napisano 5 Lutego 2008 Share Napisano 5 Lutego 2008 Witam ,to teraz może ja coś napisze o tym modelu ,podstawowy błąd to gąsieńce na bokach kadłuba ściągni je są od JAGTIGRA ale Henchla ,Porche miało gąsienice jedno zębowe ,robisz fotki modelu na archiwalnych fotkach i co nie widzisz?,drugie nie spotkałem sie aby tyczki do ostrzału artyleryjskiego były w kolorze kamo pojazdu ,były bialo czerwone ,albo je całkowicie wywal.Co do malowania to Temir ma racje ,Dragon znowu dał malowanie sf. niestety i ja sie też dałem póść w maliny i kiedyś zrobiłem tego porcha w takim malowaniu jak Ty ,teraz moja wiedza jest większa i robie go znowu.a ot wiedza do tych 10 Poschaków http://www.network54.com/Forum/47207/thread/996275138/DML+Jadg+tiger+Porche Tak pozatym to malowanie i sklejenie to wyszło bardzo czysto i schludnie, oby tak dalej ,gratuluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 6 Lutego 2008 Share Napisano 6 Lutego 2008 model bardzo fajny, na 99% wszystkie Porschaki miały jednak zimmerit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 6 Lutego 2008 Share Napisano 6 Lutego 2008 Witam! W wydawnictwie Militaria nr.207 znalazłem takie oto coś: Co prawda w.w. wydawnictwo jako źródło uchodzi za niezbyt rzetelne ale z braku laku...Osobiście uważam że malowanie "tricolor" nie jest może fikcyjne ale raczej z gatunku prawdopodobnych nie niemożliwych . A ten 1% niepewności w sprawie zimmeritu u "porszaków" - jak to w prawie rzymskim stoi: wątpliwości świadczą na rzecz oskarżonego, więc może trafił się jeden czy drugi "golas" na dodatek trójkolorowy . Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 6 Lutego 2008 Autor Share Napisano 6 Lutego 2008 Temir2, dzięki za obrazek. Widać było coś z tym trzy kolorowym malowaniem. Widać także zimmerit, którego u mnie zabrakło. Ale o ile sie nie mylę to porszak na tym rysunku ma na pancerzu gąsienice podwójnie zębowane, a nie tak jak pisał Marek z zębem pojedynczym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Ziętek Napisano 6 Lutego 2008 Share Napisano 6 Lutego 2008 Temir tam wszystkie mają na kolorówkach porchaki ogniwa dwu zębne nawet ten co noś numer wanny 305003 a są jego fotki archiwalne gdzie je widać bardzo dobrze, nie wspominając tego co zdobyli brytole o numerze 305004ta fotka jak ładują go na podczołgówe Gotha ma z lewej strony wszystkie jedo zębne .Temir muszą być tylko te jedno zębne ,bo do czego były by im potrzebne te od Henchla? chyba nie do ozdoby i jeszcze wsiekłość starego Porcha jak by zobaczył że gaski są założone od konkurencji.Temir może dasz te fotki o których pisze ,bo mój skaner umarł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 7 Lutego 2008 Share Napisano 7 Lutego 2008 Witam! Wczoraj to mnie coś przydżumiło miałem wstawić ten obrazek: I jeszcze taki - bez zimmeritu i tricolor: I jeszcze jeden porszak nr.314 -przedstawiany jest zwykle na planszach barwnych jako bez zimmeritu,ale zdjęcie orginału jest kiepskie i trudno coś jednoznacznie wywnioskować : I na koniec fotki o które chyba chodziło Markowi- W drodze na front: ...i już po zmianie właścicieli: Obrazki kolorowe pochodzą z w.w Militariów a zdjęcia z rosyjskiej publikacji Wojenno-Techniczjeskaja sjeria no.161 Jagdtigr. Osobiście poczekam aż żółci bracia wiedzeni żądzą zysku wypuszczą Jagdtigera henszlowego - mniej dylematów,więcej fotek itp . Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi