SmokHaosu Napisano 4 Lutego 2008 Napisano 4 Lutego 2008 Cześć, Model zrobiony prosto z pudła, jedyne modyfikacje objęły płytę silnika. Malowanie wzorowane na fikcyjnym malowaniu z instrukcji dragona. Cytuj
Aleks Kornafel Napisano 4 Lutego 2008 Napisano 4 Lutego 2008 Bardzo ładnie schludnie i estetycznie wykonany model. Jestem pełen podziwu! Cytuj
JŚ Napisano 4 Lutego 2008 Napisano 4 Lutego 2008 Bardzo ładnie schludnie i estetycznie wykonany model Zgadzam się... Natomiast nie jestem pewien przede wszystkim, co do koloru białego na wnętrzu klapy silnika....chyba raczej kolor minii. Generalnie ok Cytuj
Tomek Hejmo Napisano 4 Lutego 2008 Napisano 4 Lutego 2008 Jak na ta mikrą i niewdzięczna skalę to wyszło nawet bardziej niż przyzwoicie. Duże brawa ode mnie:!: Cytuj
temir 2 Napisano 4 Lutego 2008 Napisano 4 Lutego 2008 nie jestem pewien przede wszystkim, co do koloru białego na wnętrzu klapy silnika....chyba raczej kolor minii. Witam! Raczej na pewno. Dodałbym jeszcze że właz na nadbudowie w kolorze kamuflażu. Po za tym malowanie pojazdu chyba nie koniecznie fikcyjne . Reszta . Pozdrawiam! Cytuj
SmokHaosu Napisano 4 Lutego 2008 Autor Napisano 4 Lutego 2008 Dziękuję za wszystkie opinie. Z tym białym to racja, mocno rzuca sie w oczy, zwłaszcza z kabiny wszelkiej maści Tunderbolotów itp. Jakoś się przyzwyczaiłem do malowania w ten sposób. Temir 2, jeśli jesteś w stanie powiedzieć coś więcej w kwestii malowania, to bardzo Cię o to proszę. Cytuj
Marek Ziętek Napisano 5 Lutego 2008 Napisano 5 Lutego 2008 Witam ,to teraz może ja coś napisze o tym modelu ,podstawowy błąd to gąsieńce na bokach kadłuba ściągni je są od JAGTIGRA ale Henchla ,Porche miało gąsienice jedno zębowe ,robisz fotki modelu na archiwalnych fotkach i co nie widzisz?,drugie nie spotkałem sie aby tyczki do ostrzału artyleryjskiego były w kolorze kamo pojazdu ,były bialo czerwone ,albo je całkowicie wywal.Co do malowania to Temir ma racje ,Dragon znowu dał malowanie sf. niestety i ja sie też dałem póść w maliny i kiedyś zrobiłem tego porcha w takim malowaniu jak Ty ,teraz moja wiedza jest większa i robie go znowu.a ot wiedza do tych 10 Poschaków http://www.network54.com/Forum/47207/thread/996275138/DML+Jadg+tiger+Porche Tak pozatym to malowanie i sklejenie to wyszło bardzo czysto i schludnie, oby tak dalej ,gratuluje. Cytuj
rollingstones Napisano 6 Lutego 2008 Napisano 6 Lutego 2008 model bardzo fajny, na 99% wszystkie Porschaki miały jednak zimmerit Cytuj
temir 2 Napisano 6 Lutego 2008 Napisano 6 Lutego 2008 Witam! W wydawnictwie Militaria nr.207 znalazłem takie oto coś: Co prawda w.w. wydawnictwo jako źródło uchodzi za niezbyt rzetelne ale z braku laku...Osobiście uważam że malowanie "tricolor" nie jest może fikcyjne ale raczej z gatunku prawdopodobnych nie niemożliwych . A ten 1% niepewności w sprawie zimmeritu u "porszaków" - jak to w prawie rzymskim stoi: wątpliwości świadczą na rzecz oskarżonego, więc może trafił się jeden czy drugi "golas" na dodatek trójkolorowy . Pozdrawiam! Cytuj
SmokHaosu Napisano 6 Lutego 2008 Autor Napisano 6 Lutego 2008 Temir2, dzięki za obrazek. Widać było coś z tym trzy kolorowym malowaniem. Widać także zimmerit, którego u mnie zabrakło. Ale o ile sie nie mylę to porszak na tym rysunku ma na pancerzu gąsienice podwójnie zębowane, a nie tak jak pisał Marek z zębem pojedynczym. Cytuj
Marek Ziętek Napisano 6 Lutego 2008 Napisano 6 Lutego 2008 Temir tam wszystkie mają na kolorówkach porchaki ogniwa dwu zębne nawet ten co noś numer wanny 305003 a są jego fotki archiwalne gdzie je widać bardzo dobrze, nie wspominając tego co zdobyli brytole o numerze 305004ta fotka jak ładują go na podczołgówe Gotha ma z lewej strony wszystkie jedo zębne .Temir muszą być tylko te jedno zębne ,bo do czego były by im potrzebne te od Henchla? chyba nie do ozdoby i jeszcze wsiekłość starego Porcha jak by zobaczył że gaski są założone od konkurencji.Temir może dasz te fotki o których pisze ,bo mój skaner umarł. Cytuj
temir 2 Napisano 7 Lutego 2008 Napisano 7 Lutego 2008 Witam! Wczoraj to mnie coś przydżumiło miałem wstawić ten obrazek: I jeszcze taki - bez zimmeritu i tricolor: I jeszcze jeden porszak nr.314 -przedstawiany jest zwykle na planszach barwnych jako bez zimmeritu,ale zdjęcie orginału jest kiepskie i trudno coś jednoznacznie wywnioskować : I na koniec fotki o które chyba chodziło Markowi- W drodze na front: ...i już po zmianie właścicieli: Obrazki kolorowe pochodzą z w.w Militariów a zdjęcia z rosyjskiej publikacji Wojenno-Techniczjeskaja sjeria no.161 Jagdtigr. Osobiście poczekam aż żółci bracia wiedzeni żądzą zysku wypuszczą Jagdtigera henszlowego - mniej dylematów,więcej fotek itp . Pozdrawiam! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi