Palus Napisano 11 Kwietnia 2018 Share Napisano 11 Kwietnia 2018 Następnym razem możesz wsadźic puszkę do pojemnika z gorącą wodą na co najmniej kilkanaście minut przed malowaniem. Farba będzie się lepiej rozplywac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gadas_75 Napisano 17 Kwietnia 2018 Share Napisano 17 Kwietnia 2018 Ale, o co Wam chodzi? Jak cytrynka, to i cytrynowa skórka A tak na serio, to nie ma się co stresować, zawsze można poprawić, a na błędach najlepsza nauka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parahyba Napisano 8 Maja 2018 Autor Share Napisano 8 Maja 2018 Uszczelki pomalowane, lakier położony, linie podziału jeszcze do poprawy. Podpowiedzcie czy mogę teraz pogłębić linię podziału pod prawą przednią lampą? Jeśli nie to jak mogę ją naprawić? Jest ona zbyt płytka i panel line accent color nie chce się tam trzymać. Generalna próba oświetlenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 8 Maja 2018 Super Moderator Share Napisano 8 Maja 2018 Podpowiedzcie czy mogę teraz pogłębić linię podziału pod prawą przednią lampą? Jasne że możesz pogłębić. Następnie zamaskuj taśmą wokół pogłębionej linii. Psiknij żółtym na niezamaskowane miejsce, przetrzyj część papierem wodnym, najlepiej kilkoma gradacjami, nanieś bezbarwny i gotowe, śladu nie będzie. Oczywiście jak to dobrze zrobisz. A i jak budowałem Mini, koledzy pisali, że czarne linie źle wyglądają i mieli racje. Jak możesz to zetrzyj ten czarny z linii i rozcieńcz "Tamiya smoke" i zalej linie. Będzie dożo łagodniej i lepiej wyglądało twoje porsche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parahyba Napisano 9 Maja 2018 Autor Share Napisano 9 Maja 2018 Jasne że możesz pogłębić. Następnie zamaskuj taśmą wokół pogłębionej linii. Psiknij żółtym na niezamaskowane miejsce, przetrzyj część papierem wodnym, najlepiej kilkoma gradacjami, nanieś bezbarwny i gotowe, śladu nie będzie.Oczywiście jak to dobrze zrobisz. Trochę się boje po ostatnim warsztacie z Mercedesem, że mi się omsknie to narzędzie i pojade po lakierze... Pojawił się pomysł zamalowania tej linii czarnym cienkopisem. Co myślisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 9 Maja 2018 Share Napisano 9 Maja 2018 Półśrodek który nie rozwiąże problemu. Przyklej taśmę liniową albo Dymo jako szabloni zrób jak jawkers mówi. Następnym razem linie poprawiaj przed malowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 9 Maja 2018 Super Moderator Share Napisano 9 Maja 2018 Półśrodek który nie rozwiąże problemu. A nawet może problem pogłębić, szczególnie na jasnym kolorze nadwozia. Tak że markerowi stanowczo mówimy nie!!! Kiedyś użyłem markera, tyle że na niebieskim kolorze. Już na samym początku wyglądało to średnio. Po nałożeniu lakieru bezbarwnego bezpośrednio na ten marker, lakier rozpuścił marker i ten się porozdzielał. Zrobiła się po prostu linia przerywana. Jak by to było na żółtym kolorze, to całość byłaby do przemalowania, a tak to nic nie było widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 10 Maja 2018 Share Napisano 10 Maja 2018 Nie wiem jak Wam, ale mi fotki nie działają.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 10 Maja 2018 Super Moderator Share Napisano 10 Maja 2018 Ja mam widoczne wszystkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parahyba Napisano 20 Maja 2018 Autor Share Napisano 20 Maja 2018 Wrzuciłem felgi do kreta, żeby zdjąć chrom i tak mi je powyginało... Budował może ktoś ten model i zamontował inne felgi, a te mu zostały? Chętnie odkupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 21 Maja 2018 Share Napisano 21 Maja 2018 I właśnie dlatego nie używam kreta. Cleanlux i chrom schodzi bez problemu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 21 Maja 2018 Share Napisano 21 Maja 2018 Kret nie niszczy tylko temperatura. Nie zalewam gorącą wodą, a słoik w którym mocze części wkładam do umywalki z zimną wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parahyba Napisano 25 Maja 2018 Autor Share Napisano 25 Maja 2018 Kret nie niszczy tylko temperatura.Nie zalewam gorącą wodą, a słoik w którym mocze części wkładam do umywalki z zimną wodą. Ja zalałem mocno ciepłą, więc to z pewnością był powód uszkodzenia felg :( Kupiłem nowe felgi Aoshimy - podpowie ktoś jak je zamontować? Oryginalne felgi miały bolce, a te mają dziury. W międzyczasie zrobiłem też wnętrze - nic specjalnego, całe czarne. Dodatkowo nie obciąłem nadmiaru kalki z kierownicy i nie przylega ona idealnie :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 28 Maja 2018 Share Napisano 28 Maja 2018 W takim przypadku warto użyć Microscale Sol - pozwala on kalce 'rozłożyć' się na nieregularnym podłożu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parahyba Napisano 28 Maja 2018 Autor Share Napisano 28 Maja 2018 W takim przypadku warto użyć Microscale Sol - pozwala on kalce 'rozłożyć' się na nieregularnym podłożu. Użyłem Mr. Mark Softer, ale nie podziałało :( Albo zbyt duży nadmiar jest albo za twarda kalka, innego wytłumaczenia nie znajduje. Pozostaje pamiętać, żeby zawsze docinać kalki. Dokupione felgi i opony Aoshimy wyglądają jakby były z innej bajki. Felga wystaje kilka milimetrów poza opone... Wyjaśni mi ktoś dlaczego tak to jest zrobione, że muszę dociąć felgę, aby pasowała do opony? Na szczęście na felgi Aoshimy idealnie pasują oryginalne opony Tamiyi, więc wystarczyło rozwiercić hamulce i felgi ładnie leżą Oczywiście idą jeszcze do malowania - nie będą chromowane. Zbliżam się też powoli do połączenia kasty z podwoziem. Pomalowałem i wkleiłem szyby, przylutowałem kontaktron i przykleiłem go do podwozia. Światła zapalają się po przyłożeniu magnesu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parahyba Napisano 6 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2018 Podwozie, felgi i hamulce skończone Zapraszam do oglądania galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi