Fixer Napisano 19 Maja 2018 Share Napisano 19 Maja 2018 Pora wrzucić kilka ulepków: Na pierwszy ogień CMC Leopard firmy AModel. O samym samolocie nie będę się rozpisywał, Wikipedia zrobi to znacznie lepiej ode mnie. Co do modelu - jest to (niestety) typowy AModel. Składa się z dosłownie kilkunastu części. W kabinie znajdziemy 4 fotele, tunel środkowy i tablicę przyrządów, wszystko to odlane z mydła. Podobnie podwozie, które zdecydowałem się częściowo zastąpić aluminiowymi rurkami. ich przycięcie było łatwiejsze i szybsze niż szlifowanie plastikowych odpowiedników. Spasowanie głównych elementów średnie, najwięcej problemów jest z oszkleniem, mocno wystającym po bokach kadłuba. Skrzydła też niespecjalnie przylegają i wymagały dużej ilości szpachli do uzupełnienia szpar. Niestety, w czasie kolejnych etapów szlifowania i płukania trochę pyłu dostało się do środka i osiadł na owiewce. Kalkomanie - bardzo cienkie i po położeniu nie wymagały żadnych dodatkowych specyfików. Mimo dużej ilości przezroczystego filmu, jest on praktycznie niewidoczny. Na minus - wymagały dużej ostrożności przy nakładaniu. Czerwony to emalia Tamiya, elementy metalowe to Alclady. Weatheringu nie robiłem, bo samolocik prezentowany był w zasadzie jedynie na pokazach. No i tak - miało być szybko lekko i przyjemnie, a wyszło jak zwykle. Ogólnie spodziewałem się lepszej jakości po nowych wypustach AModelu, tym bardziej, że kilka czeka jeszcze w szafie I jeszcze dwa zdjęcia dla uświadomienia wielkości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 21 Maja 2018 Share Napisano 21 Maja 2018 Oszklenie troche psuje odbiór, ogólnie podoba mi się. Blackbird też ładnie wykonany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi