Parahyba Napisano 26 Maja 2018 Share Napisano 26 Maja 2018 Czekając na felgi do Porsche odpakowałem nowy model - Honda S600 od Tamiyi. Będzie to mój pierwszy model malowany aerografem - będę go robił w ramach Warsztatów Modelarskich Pudełko i zawartość: Pierwsze części wycięte i posklejane. Naniesione bazowe kolory. Sprawdzenie spasowania elementów. Kalki i lekkie brudzenie. I tak oto prezentuje się złożone podwozie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 26 Maja 2018 Share Napisano 26 Maja 2018 Jeden z niewielu modeli którego muszę mieć, a jeszcze nie kupiłem. Jaki kolor planujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parahyba Napisano 26 Maja 2018 Autor Share Napisano 26 Maja 2018 Jeden z niewielu modeli którego muszę mieć, a jeszcze nie kupiłem.Jaki kolor planujesz? Chciałbym zrobić ivory white (kość słoniowa), ale nie wiem jeszcze czy znajdę taki kolor w palecie Tamiyi/Mr Color Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 26 Maja 2018 Share Napisano 26 Maja 2018 Ivory white wygląda raczej na dość biały, zobacz sobie Gunze C156 jest stosunkowo żółte w porównaniu do zwykłego białego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekj Napisano 26 Maja 2018 Share Napisano 26 Maja 2018 Najładniejszy dla mnie jest light ivory 2709 od Model Master.Jak malujesz aerografem koniecznie rozcieńczaj z tinerem MM dedykowanym do aerografów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 26 Maja 2018 Share Napisano 26 Maja 2018 Kusił mnie ten model wiele razy Podlgądam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parahyba Napisano 26 Lipca 2018 Autor Share Napisano 26 Lipca 2018 Położyłem podkład Mr Hobby White 1500, na niego Mr Color Previous Silver i do tego momentu wszystko było super. Następnie położyłem Mr Color 156 i wyszła mi bardzo brzydka powierzchnia... Zmywać czy da się to jakoś uratować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek18tw Napisano 26 Lipca 2018 Share Napisano 26 Lipca 2018 Szczerze mówiąc, nie malowałem jeszcze nigdy modeli, jedynie realne samochody jak na moje, papier wodny, szlifuj i kładź następną warstwę. Ale to jest tylko co ja bym zrobił kierowany przeczuciem. PS piękny model, wahałem się, ale jako urodzony Hondziarz, chyba jednak będę go musiał nabyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parahyba Napisano 3 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2018 Kasta uratowana, ale o tym zaraz, bo przez to zamieszanie nie zdałem relacji z prac nad innymi elementami Zrobiłem kilka przeróbek pod montaż elektroniki. - usunąłem belkę z podwozia, żeby zmieściło się gniazdo - wywierciłem dziury pod diody (choć ostatecznie zdecydowałem, że światła cofania nie będą się świecić) - zlutowałem układ (największy problem sprawiły mi diody SMD, które ciężko było przylutować do kabla) Szlifując wycieraczki niestety jedną złamałem... Małe prace nad wnętrzem oraz test tapicerki Pozostałe elementy wnętrza malowałem tym samym kolorem, ale fotele na białym podkładzie, a drzwi na szarym podkładzie. Drzwi poszły do mycia Fotele dostały wash, ale nie wiem czy dobrze to wygląda... Daszek, tablice Dodatki w Alcladzie Niestety wyjmując paproch zrobiłem rysę na masce - spróbuję to naprawić :( Na koniec obiecana kasta w kolorze - jeszcze przed bezbarwnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parahyba Napisano 6 Października 2018 Autor Share Napisano 6 Października 2018 Kilka zdjęć ukończonego wnętrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 7 Października 2018 Share Napisano 7 Października 2018 Jeden z niewielu modeli którego muszę mieć, a jeszcze nie kupiłem. No u mnie to samo! A co do modelu, szacun za diody SMD, ja już dawno się z nimi poddałem i robię wszystko na zwykłych 3mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 8 Października 2018 Share Napisano 8 Października 2018 Wnętrze jak dla mnie jest ok. Ciekawi mnie jak będzie buda po bezbarwnym. Muszę kupić ten model bo widzę że jest świetny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
model11 Napisano 16 Listopada 2018 Share Napisano 16 Listopada 2018 Gdzie mogę flock na tapicerkę kupić?? (oprócz tych na allegro do paznokci bo tam mnie już wyrolowali i łaskawie po miesiącu oddali pieniądze...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 16 Listopada 2018 Share Napisano 16 Listopada 2018 Ja z flocku do paznokci z allegro jestem zadowolony. Może sprawdź u innego sprzedawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parahyba Napisano 19 Listopada 2018 Autor Share Napisano 19 Listopada 2018 (edytowane) W dniu 7.10.2018 o 20:04, toled napisał: A co do modelu, szacun za diody SMD, ja już dawno się z nimi poddałem i robię wszystko na zwykłych 3mm Zakładam, że lutujesz zwykłą transformatorówką Polecam zakup stacji lutowniczej - ja kupiłem na allegro stację WEP 936 za 65 zł i lutowanie SMD stało się bardzo przyjemne W dniu 16.11.2018 o 15:42, model11 napisał: Gdzie mogę flock na tapicerkę kupić?? (oprócz tych na allegro do paznokci bo tam mnie już wyrolowali i łaskawie po miesiącu oddali pieniądze...) Akurat ten flock kupiłem na allegro i jak widzisz sprawdził się całkiem nieźle. Niemniej jednak niedawno kupiłem też flock od Scale Production i nie mogę się doczekać aż go wykorzystam Mały update odnośnie modelu. Oczywiście na masce powtórzyłem swój błąd (za daleko trzymałem aerograf i farba zasychała w powietrzu) Po uporaniu się z tym problemem okazało się, że maska wyszła odrobinę ciemniejsza od kasty. No więc domalowałem maskę i tym razem wyszła jaśniejsza... Dodatkowo okazało się, że nie zauważyłem pozostałości po wtryskach na spodzie maski, więc musiałem je zeszlifować. Podsumowując - ciągle walczę z uzyskaniem pożądanego koloru kasty. W międzyczasie udało mi się natomiast pomalować kilka drobnych detali z komory silnika. Edytowane 19 Listopada 2018 przez Parahyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTiStyle Napisano 20 Listopada 2018 Share Napisano 20 Listopada 2018 Bardzo ciekawie to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi