abtb Napisano 1 Lutego 2019 Napisano 1 Lutego 2019 Trzymam kciuki za tą "operację". Jak nie wyjdzie to proponuję "ostudzić temperament" i nie zakładać butów tylko spokojnie odczekać i zrobić stosowną poprawkę na spokojnie. Szkoda śmiglaka bo całościowo prezentuje się dobrze. Cytuj
Lipstein Napisano 1 Lutego 2019 Autor Napisano 1 Lutego 2019 (edytowane) Rozcieńczam, na oko. Czemu pytasz? Ziarno? Edytowane 1 Lutego 2019 przez Lipstein Cytuj
Lipstein Napisano 1 Lutego 2019 Autor Napisano 1 Lutego 2019 Cóż, maluję na ciśnieniu 1-1,3, rozcieńczam 1:1. Co do pancerności i trasowania lini owiewka-kadłub, to mam takie zdjęcie; trasowanie dolnej krawędzi ma być tylko pod otwierającą się częścią owiewki (tylnej po prawej, przedniej po lewej). Przejście kadłub - owiewka jest prawie niezauważalne i tak starałem się to wykonać w tym modelu. Cytuj
Lipstein Napisano 1 Lutego 2019 Autor Napisano 1 Lutego 2019 ziarno to efekt starej farby, po pomalowaniu świeższą czarną wygląda to tak: Cytuj
Lipstein Napisano 2 Lutego 2019 Autor Napisano 2 Lutego 2019 (edytowane) Humbrol. Może to dlatego, że mam takie mocne makro w aparacie, tylko Ty zwracasz na to uwagę Edytowane 2 Lutego 2019 przez Lipstein Cytuj
zzz Napisano 2 Lutego 2019 Napisano 2 Lutego 2019 Nie przez makro, tylko dlatego, że to wygląda jak gruba warstwa farby. Co z resztą widać też na przejściu między czarnym i oliwkowym. Cytuj
Lipstein Napisano 2 Lutego 2019 Autor Napisano 2 Lutego 2019 Do likwidacji schodka na przejściu kolorów użyłem gąbki polerskiej. Tak już to zostawię, po położeniu lakieru błyszczącego powinno się to wyrównać i znikną ryski po gąbce. Nie mnie jednak dzięki za uwagę, może za mało rozpuszczalnika? (Wamod, jakby kto pytał). Cytuj
zzz Napisano 2 Lutego 2019 Napisano 2 Lutego 2019 Po glossie nie będzie gładko. Będzie tylko się błyszczeć. No chyba, że planujesz zalać model 5 warstwami lakieru 2k. Farba jak najbardziej za gęsta. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi