Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Trzymam kciuki za tą "operację".  :tuptup:  Jak nie wyjdzie to proponuję "ostudzić temperament"  :szampan:i  nie zakładać butów tylko spokojnie odczekać :surfer:  i zrobić stosowną poprawkę na spokojnie. Szkoda  śmiglaka bo całościowo prezentuje się dobrze.

Napisano (edytowane)

Rozcieńczam, na oko. Czemu pytasz? Ziarno?

Edytowane przez Lipstein
Napisano

Cóż, maluję na ciśnieniu 1-1,3, rozcieńczam 1:1.

Co do pancerności i trasowania lini owiewka-kadłub, to mam takie zdjęcie; trasowanie dolnej krawędzi ma być tylko pod otwierającą się częścią owiewki (tylnej po prawej, przedniej po lewej). Przejście kadłub - owiewka jest prawie niezauważalne i tak starałem się to wykonać w tym modelu.

AH_1_Cobra_Placeholder_Image_Only_via_Brendan_Cowan.jpg

Napisano

ziarno to efekt starej farby, po pomalowaniu świeższą czarną wygląda to tak:

IMG_6287.JPG

IMG_6288.JPG

IMG_6289.JPG

Napisano (edytowane)

Humbrol. Może to dlatego, że mam takie mocne makro w aparacie, tylko Ty zwracasz na to uwagę ?

Edytowane przez Lipstein
Napisano

Nie przez makro, tylko dlatego, że to wygląda jak gruba warstwa farby. Co z resztą widać też na przejściu między czarnym i oliwkowym. 

Napisano

Do likwidacji schodka na przejściu kolorów użyłem gąbki polerskiej. Tak już to zostawię, po położeniu lakieru błyszczącego powinno się to wyrównać i znikną ryski po gąbce. Nie mnie jednak dzięki za uwagę, może za mało rozpuszczalnika? (Wamod, jakby kto pytał).

IMG_6292.JPG

IMG_6293.JPG

IMG_6290.JPG

Napisano

Po glossie nie będzie gładko. Będzie tylko się błyszczeć. No chyba, że planujesz zalać model 5 warstwami lakieru 2k. ?

Farba jak najbardziej za gęsta.