abtb Napisano 1 Lutego 2019 Share Napisano 1 Lutego 2019 Trzymam kciuki za tą "operację". Jak nie wyjdzie to proponuję "ostudzić temperament" i nie zakładać butów tylko spokojnie odczekać i zrobić stosowną poprawkę na spokojnie. Szkoda śmiglaka bo całościowo prezentuje się dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 1 Lutego 2019 Share Napisano 1 Lutego 2019 Rozcieńczasz farby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 1 Lutego 2019 Autor Share Napisano 1 Lutego 2019 (edytowane) Rozcieńczam, na oko. Czemu pytasz? Ziarno? Edytowane 1 Lutego 2019 przez Lipstein Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 1 Lutego 2019 Share Napisano 1 Lutego 2019 No słabiutka ta powierzchnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 1 Lutego 2019 Autor Share Napisano 1 Lutego 2019 Cóż, maluję na ciśnieniu 1-1,3, rozcieńczam 1:1. Co do pancerności i trasowania lini owiewka-kadłub, to mam takie zdjęcie; trasowanie dolnej krawędzi ma być tylko pod otwierającą się częścią owiewki (tylnej po prawej, przedniej po lewej). Przejście kadłub - owiewka jest prawie niezauważalne i tak starałem się to wykonać w tym modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 1 Lutego 2019 Autor Share Napisano 1 Lutego 2019 ziarno to efekt starej farby, po pomalowaniu świeższą czarną wygląda to tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 1 Lutego 2019 Share Napisano 1 Lutego 2019 Tak samo. Co to za farby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 2 Lutego 2019 Autor Share Napisano 2 Lutego 2019 (edytowane) Humbrol. Może to dlatego, że mam takie mocne makro w aparacie, tylko Ty zwracasz na to uwagę Edytowane 2 Lutego 2019 przez Lipstein Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 2 Lutego 2019 Share Napisano 2 Lutego 2019 Nie przez makro, tylko dlatego, że to wygląda jak gruba warstwa farby. Co z resztą widać też na przejściu między czarnym i oliwkowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 2 Lutego 2019 Autor Share Napisano 2 Lutego 2019 Do likwidacji schodka na przejściu kolorów użyłem gąbki polerskiej. Tak już to zostawię, po położeniu lakieru błyszczącego powinno się to wyrównać i znikną ryski po gąbce. Nie mnie jednak dzięki za uwagę, może za mało rozpuszczalnika? (Wamod, jakby kto pytał). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 2 Lutego 2019 Share Napisano 2 Lutego 2019 Po glossie nie będzie gładko. Będzie tylko się błyszczeć. No chyba, że planujesz zalać model 5 warstwami lakieru 2k. Farba jak najbardziej za gęsta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi