Kapitan1 Napisano 31 Sierpnia 2018 Share Napisano 31 Sierpnia 2018 Witajcie, Ostatnio skleciłem sobie model radzieckiego ciągnika gąsienicowego CzTZ T-100 zupełnie nieznanej w Polsce, rosyjskiej firmy AVD Models. Model sprowadziłem sobie, a jakże, z Rosji. Także skala 1/43 w modelarstwie znana jest tylko z kilku modeli Hellera, chociaż na wschodzie 43-ka absolutnie króluje. U mnie także jest to skala jedyna słuszna . Sam zestaw okazał się być bardzo fajny i przemyślanie zaprojektowany (wszystko pasowało do siebie bez zbędnego szpachlowania i szlifowania). Malowałem go farbami Tamiya, kolor wymieszałem na oko, brudzenie zrobiłem także farbami wyżej wymienionej firmy a także suchymi pigmentami AK Interactive oraz błotem teksturalnym od Vallejo. Wydaje mi się, że troszkę przesadziłem z owym błotem, ponieważ na początku chciałem aby model nie był tak fest ubrudzony ale tylko lekko przykurzony, lecz to lekkie przykurzenie mi po prostu nie wychodziło, a więc zostało jak jest. Uprzedzając komentarze, owszem, zastanawiałem się czy nie przerobić go na popularny u nas spychacz, jednak chciałem go w miarę szybko skończyć, a tak by się nie stało gdybym poszedł w konwersje. W przyszłości ma zamiar wykonać jeszcze dwie setki (tak nazywany jest T-100 w Rosji) w wersji budowlanej, czyli spychacz z hydraulicznym i linowym podnoszeniem lemiesza. Jeden będzie kremowo-wiśniowy (linowy) oraz szary (hydrauliczny). W sumie to wszystko, zapraszam do obejrzenia kilku fotek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 31 Sierpnia 2018 Share Napisano 31 Sierpnia 2018 śmiechowy traktor ;) fajny, fajnie styrany mi się podoba ostatnie zdjęcie z szybami to taki efekt benzyny ? podałbyś linka do produktów tej firmy. b Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan1 Napisano 31 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2018 Proszę bardzo, w tym sklepie kupowałem swój model: http://www.ritmonexx.ru/avd-models-m-230.html A co do szyb...to chodzi o tą niebieskawą poświatę? Bo jeśli o nią idzie to jest to po prostu efekt niebieskiego pudełka leżącego obok miejsca fotografowania, które się w nich po prostu odbiło jak w lustrze:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 31 Sierpnia 2018 Share Napisano 31 Sierpnia 2018 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 1 Września 2018 Share Napisano 1 Września 2018 Dlaczego uważasz, że przesadziłeś ze „styraniem" to nie wiem - w końcu to pojazd z budowy. A raczej ich nie pucowali, bo na defiladę na Placu Czerwonym takich nie puszczali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi