DoBo Posted February 12, 2008 Posted February 12, 2008 Witam! Na dobry początek przedstawiam Wam mój najnowszy model jakim jest Renault Magnum 2001 w malowaniu naszego rodzimego PEKAESu. Główne przeróbki jakich dokonałem to: - przeróbka standardowych opon na Low Decki - wykonanie pakietu biurowego we wnętrzu - okablowanie ramy - barwy PEKAES SA Do ostatecznego wyglądu zostaną wprowadzone jeszcze małe zmiany kosmetyczne, mianowicie odwrócenie kierunkowskazów w zderzaku, wziąłem je za obrysówki i odwrotnie przykleiłem . Quote
bobi Posted February 12, 2008 Posted February 12, 2008 OMG model zaje***** jednym słowem oczywiście Powiedz jak przerobiłeś te opony na LOW-DECKi Quote
miqs Posted February 12, 2008 Posted February 12, 2008 http://forum.pkmc.eu/index.php/topic,1454.0.html tutaj masz opis jak to zrobić. Quote
Wojciechu Posted February 12, 2008 Posted February 12, 2008 Mnie poprostu zatkało jak to zobaczyłem (wooow). Kolor żółty chyba jakoś specjalnie dobierałeś do barwy pksu co nie? Czyściutko model sklejony, poprostu cudo. Czym go malowałeś?? Areo czy spray?? Quote
piotr 30 Posted February 12, 2008 Posted February 12, 2008 Super zajefajny kolor spraj czy aero masz numer farby POZDRO Quote
Truckerek93 Posted February 12, 2008 Posted February 12, 2008 Modelik fajny, najfajniejsze są te loł decki Quote
DoBo Posted February 12, 2008 Author Posted February 12, 2008 Co do Low Decków to już kolega Mikołaj wyjaśnił sprawę, kolor żółty nie był jakoś specjalnie dobierany, że tak powiem "na oko". Jest to RAL 1021 z plaety Dupli Color. Pozdrawiam i dziękuję za wszystkie komentarze i oceny. Quote
Garek Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 No piękny model piękny. Poprostu brak mi słów, elegancki stoliczek w środeczku, no mmmmmm... miód malina. Powodzoka w kolejnych modelach. Quote
marcinzo56 Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Chyle czoło dla MAGNUMKI model świetnie wykonany Pozdrawiam Quote
Edler Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Dzień bez oglądanie tej Magni jest dniem straconym.Mistrzostwo świata.Teraz jeszcze naczepę chłodnie do tego o bajerka Quote
elefantes Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 Witaj Dobo na forum!!! Widzę, że kolejny ładny model w twoim wykonaniu Brawo! Quote
tornado Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 Ładna magnusia i bardzo ładnie wykonanana Zauważyłem, że zbiorniki paliwa nie są równo ustawione względem siebie ale to małe piwo Quote
Dumo Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 Widać przecięcia opony... widać że dużo częsci nie pomalowałeś i wkleiłeś ale nie będe się czepiał bo mi się podoba!! Quote
Guest Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 Ja powiem tak. Mam mieszane uczucia. Ogólnie i generalnie, model jako "wrażenie artystyczne", bardzo mi się podoba. Ma ciekawe modyfikacje - płaskie drzwi, wnętrze, opony. Kolorystycznie powala - połączenie żółtego z czarnym wyszło bardzo ładnie. Z drugiej jednak strony, muszę przyznać minusa za wykonanie. Przyglądałem się dosyć długo tym zdjęciom i niestety znalazłem sporo wad. Nie będę ich wymieniał, bo myślę, że sam sobie zdajesz z nich sprawę. Życzę powodzenia w dalszych pracach i chętnie zobaczyłbym Twój następny model, który będzie powalał również wykonaniem. Pozdrowienia. Quote
DoBo Posted February 17, 2008 Author Posted February 17, 2008 Widać przecięcia opony... widać że dużo częsci nie pomalowałeś i wkleiłeś ale nie będe się czepiał bo mi się podoba!! Jeżeli możesz kolego to napisz mi co twoim zdaniem jest niemalowane, bo z tego co mi wiadomo to wszystko malowałem . Ja powiem tak. Mam mieszane uczucia.Ogólnie i generalnie, model jako "wrażenie artystyczne", bardzo mi się podoba. Ma ciekawe modyfikacje - płaskie drzwi, wnętrze, opony(...) Co masz na myśli pisząc o płaskich drzwiach jako modyfikacji Quote
miqs Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 Pewnie chodziło mu o usunięcia wypustki loga po AE Quote
Guest Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 Pewnie chodziło mu o usunięcia wypustki loga po AE Tak, chodzi o tą wytłoczkę. Pozdrowienia. Quote
Recommended Posts