Janisz Napisano 15 Września 2018 Share Napisano 15 Września 2018 Tym razem jeden z tych Tribali w najciekawszym malowaniu czyli HMS "Matabele" z II połowy 1941 roku. Jest taka fajna seria zdjęć z Islandii gdzie dwa Tribale - HMS "Matabele" i HMS 'Afridi" płyną w szyku i potem solo. Na pierwszy ogień poszedł HMS "Matabele" pomimo braku zdjęć lewej burty ( przyjąłem że był symetrycznie pomalowany) bo jednak ma wyraźniejsze obrazki a natomiast "Ashanti" ma jakby podwójny kamuflaż przejściowy czyli ten co "Matabele" plus od rufy jakby już nakładano nowy no i te kolory chyba z 7 ale które? Na "Matabele" przyjąłem standardowy zestaw 507A, 507B i 507C. Model malowałem emaliami WEM. Znalazłem taki obraz HMS "Ashanti" i stąd przyjąłem te kolory. Zmiany w modelu dużo nie było tylko nowy HACS i zabawa z kadłubem - planking i okapiki nad iluminatorami. Blaszki w zestawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 15 Września 2018 Share Napisano 15 Września 2018 Na zdjęciach niewiele widać niestety.. poza tym, że czyscioszek absolutny, wiec nie do końca z mojej bajki.. Ale bardzo podobają mi się te kolory. Ale! Proszę napisz jak te emalie WEM się spisują. Teraz robią je Souvereign Hobbies. Poza wyspy nie wysyłają ale mają dystrybucje z Niemiec. Chcę je zamówić do POW, ale zupełnie ich nie znam i trochę się obawiam.. Malowałeś fukawką?? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janisz Napisano 15 Września 2018 Autor Share Napisano 15 Września 2018 Model robiony był pod NAVIGA więc z urzędu "musi" być czysty choć nie do końca tak jest bo mój "Huron" dawał radę. Dla mnie farby WEM spisują się dobrze. Nie miałem z nimi problemów, jako rozcieńczalnik używam zwykły uniwersalny WAMOD i gra. Oczywiście podejście musi być inne niż z Gunze czy Tamiya. Po prostu po opryskach muszę poczekać od 12 do 24 h i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 15 Września 2018 Share Napisano 15 Września 2018 Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 19 Września 2018 Share Napisano 19 Września 2018 qrczę... strasznie słabe zdjęcia Mariusz.... coś można prosić "lepszejszego" ..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi