Praetorian Napisano 19 Lutego 2008 Share Napisano 19 Lutego 2008 Nie będę owijał bawełnę i powiem wprost... Bardzo ładnie upierdzielony Australiańczyk Faktycznie jedyne czego mu brakuje, to odrobina jakiegoś piaskowego cienia na wysokość od ramy do ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 19 Lutego 2008 Share Napisano 19 Lutego 2008 Co do brudzingu mam odmienne zdanie niż moi poprzednicy, według mnie wygląda to nienaturalnie. Np dach kabiny jest za czysty a dach sleepera już upierdzielony, do ilości brudu na kabinie podwozie jest za czyste, a w zakamarkach ramy i na kołach nie widac syfu. Wogóle wygląda to jak by auto stało jakis czas na warsztacie i mechanicy w usmarowanych kombinezonach przyklejali się do niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz Napisano 20 Lutego 2008 Autor Share Napisano 20 Lutego 2008 tornado aleTy jestes surowyale dzieki za opinie kto wie moze by wlasnie na warsztacie:).. poprawie dach i rame. praetorian jakis piasek moze wymysle. a tak pozatym przypominam ze to moj 2 model bruzding pierwszy, co za tym idzie idealny nie bezie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew16 Napisano 20 Lutego 2008 Share Napisano 20 Lutego 2008 W celu zrobienia dioramy mozesz uzyc zwykłego piasku - chocby z piaskownicy. Do skali 1 : 35 moze jest on nieco za gruby, ale przy większej sklai - 1 : 24 (tak jak twój model) powinien wygladac nieźle. Na twoim miejscu pokusiłbym sie o dorobienia jeszze jakis dwóch lub trzech naczep, caly zestaw wygladałby wtedy... bardziej klimatycznie, choc z drugiej stron doskonale rozumiem brak miejsca na półkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz Napisano 20 Lutego 2008 Autor Share Napisano 20 Lutego 2008 no wlasnie o to chodzi piasek z pisakownicy mam. ale pokusilbym sie o taki czerwonawy jak to czasmi w australi bywa jest taki klimatyczny ale nie wiem skad go zdobyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 20 Lutego 2008 Super Moderator Share Napisano 20 Lutego 2008 ale pokusilbym sie o taki czerwonawy jak to czasmi w australi bywa jest taki klimatyczny ale nie wiem skad go zdobyc Wydaje mi się, że po przyklejeniu piasku do podłoża, farbki lub pigmenty zmieniły by kolor piasku z piaskownicy na Australijski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 20 Lutego 2008 Share Napisano 20 Lutego 2008 Można też zabarwić kredę na odpowiedni kolor, nastepnie ją wysuszyć i zetrzeć na pył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz Napisano 20 Lutego 2008 Autor Share Napisano 20 Lutego 2008 masz racje jawkers, ale czym to przykleic w ogole do podloza:)? tzn ten piasek? moze posypac na lakier? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz Napisano 20 Lutego 2008 Autor Share Napisano 20 Lutego 2008 noo dobre Tornado. a wlasnie Tornado zrobilem baki tzn pomalowalem od spodu i powiem CI ze wyglada o wiele ladniej zapraszam pozniej wstawie fotki i powiesz co o tym sadzisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 20 Lutego 2008 Share Napisano 20 Lutego 2008 Możesz zanabyć w dowolnym papierniczym kredę np. brązową, albo czerwoną, trochę ją zetrzeć, wymieszać i dmuchnąć tak w podłoże pod modelem i powinno się poprzylepiać... Jeśli nie, to można by psiknąć bardzo delikatną mgiełkę np. lakieru bezbarwnego i na niego dmuchnąć tak przygotowaną kredą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz Napisano 20 Lutego 2008 Autor Share Napisano 20 Lutego 2008 dziekowac.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 20 Lutego 2008 Super Moderator Share Napisano 20 Lutego 2008 ale czym to przykleic w ogole do podloza:)? tzn ten piasek? Rozsmarowywuję cienką warstwę wikolu, sypię piasek, dociskam i czekam aż wyschnie. Następnie zsypuję to co się nie przykleiło i jest podłoże. A tam gdzie trzeba poprawić, znowu smaruję wikolem, nakładam piasek i gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 20 Lutego 2008 Share Napisano 20 Lutego 2008 Nom Jawkers też tak robie , tak samo z trawą ... Kiedy będą nowe fotki z prac ?? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz Napisano 20 Lutego 2008 Autor Share Napisano 20 Lutego 2008 wieczorkiem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew16 Napisano 20 Lutego 2008 Share Napisano 20 Lutego 2008 Do przyklejenia piasku mozna uzyc wikolu - po wyschnięciu staje sie on przeźroczysty. Piasek najlepiej przesypywac przez jakies sitku lub cos takiego, dzięki temu warstwa piasku na dioramie będzie dosc równa. Na koniec, kiedy piasek sie juz przylepi i wszystko uformujesz tak jak nalezy (tak jak będziesz chciał), zabierz mamie lakier do wsłosów i przelec delikatnie wszystko, Zapobiegnie to odklejaniu sie pojedynczych ziarenek piasku po jakims czasie. Co do czeronawego koloru piasku... Prawde mówiac nie wiem skad mozna takowy pozyskac i tutaj znowu najlepszym rozwiazaniem mółgby byc aerograf... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz Napisano 20 Lutego 2008 Autor Share Napisano 20 Lutego 2008 jako ze model jest ukonczony, a przynajmniej tak mi sie wydaje zapraszam do dzialu galeria tam sa nowe zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi