Michaello Napisano 15 Lutego 2008 Share Napisano 15 Lutego 2008 Witam Mam problem z przyklejaniem kalkomani. Chodzi dokładniej o to, że po przyklejeniu ich na miejsce przeźroczysta część niezbyt dobrze przywiera do modelu i po prostu ją widać co psuje cały efekt. I tu pojawia się moje pytanie jak temu zapobiec? Czy może po prostu zwykły preparat do kalkomanie temu zapobiegnie? A tu 2 fotki przedstawiające problem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 15 Lutego 2008 Share Napisano 15 Lutego 2008 Przed nałożeniem kalkomanii, model należy pokryć lakierem bezbarwnym BŁYSZCZĄCYM. Po prostu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 15 Lutego 2008 Share Napisano 15 Lutego 2008 Przed nałożeniem kalkomanii, model należy pokryć lakierem bezbarwnym BŁYSZCZĄCYM. Po prostu. Właśnie tak. A jako lakieru możesz użyć Sidoluksu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michaello Napisano 15 Lutego 2008 Autor Share Napisano 15 Lutego 2008 Błyszczący? Myślałem, że samoloty powinny być matowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 15 Lutego 2008 Share Napisano 15 Lutego 2008 Błyszczący? Myślałem, że samoloty powinny być matowe... 1. Malujemy model (samolot, czołg) na lakier bezbarwny błyszczący. 2. Nakładamy naklejki przy pomocy preparatow SET i SOL. 3. Malujemy model (samolot, czołg) na lakier bezbarwny błyszczący. 4. Malujemy model (samolot, czołg) na lakier bezbarwny matowy. Kalka wygląda jakby była malowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michaello Napisano 15 Lutego 2008 Autor Share Napisano 15 Lutego 2008 A nie zniszczą się od tych lakierów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 15 Lutego 2008 Share Napisano 15 Lutego 2008 O nakładaniu kalkomanii było już sporo napisane. Polecam przestudiowanie np. tego wątku viewtopic.php?t=4440&postdays=0&postorder=asc&start=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 15 Lutego 2008 Share Napisano 15 Lutego 2008 A nie zniszczą się od tych lakierów? Nie, ponieważ dajesz naklejki na Secie i Solu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michaello Napisano 15 Lutego 2008 Autor Share Napisano 15 Lutego 2008 Ok dzięki a ten temat na pewno przeczytam w całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 15 Lutego 2008 Share Napisano 15 Lutego 2008 A tak poza tematem wrzuć fotki tego samolociku bo jest bardzo ładny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michaello Napisano 15 Lutego 2008 Autor Share Napisano 15 Lutego 2008 OK wrzucę je w galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi