Melnikov Napisano 16 Października 2018 Share Napisano 16 Października 2018 Witam Za chwilę kończę BlackHawka, Pz III i postanowiłem, że najwyższy czas ruszyć z bocznicy pociąg pancerny. Miałem zacząć go robić już chyba rok, albo dwa lata temu, ale coś nie pykło. Postanowiłem, więc wyciągnąć z szafy zalążek składu, co by pchnąć tego stalowego węża z hangaru. Z góry pragnę podkreślić, że ten pociąg nie będzie w żaden sposób planowany jeśli chodzi o układ wagonów. Chcę po prostu zrobić w przeciągu kilku lat skład długi na całą ścianę. Ma to być projekt poboczny. Jak gdzieś wypatrzę jakiś wagon w fajnej cenie, to będę dołączał do kolekcji. Na platformach będą prawdopodobnie lądować różne wozy. Nie planuję raczej żadnych przeróbek. Prawdopodobnie będę walił prosto z pudła. Chociaż nie wykluczam, że jak będą jakieś wagony AA to może dokupię lufy metalowe do działek plot. Czasu jest sporo, więc może co do poszczególnych wagonów, w zależności od weny i sugestii, coś uda się podorabiać. Życzcie mi powodzenia i do zobaczenia na stacji końcowej. Pozdrawiam Mel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 17 Października 2018 Super Moderator Share Napisano 17 Października 2018 Yo Kibicuję bo jako że tematy kolejowe to cóż... długoterminowe to norma ;) Oglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 17 Października 2018 Share Napisano 17 Października 2018 A gdzie ten BlackHawk do zobaczenia jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melnikov Napisano 17 Października 2018 Autor Share Napisano 17 Października 2018 A gdzie ten BlackHawk do zobaczenia jest? Jeszcze nie zrobiłem galerii. Wyszedł mi średnio. Zwłaszcza szyby. Może dziś wieczorem, albo jutro będą fotki. Pozdrawiam Mel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melnikov Napisano 17 Października 2018 Autor Share Napisano 17 Października 2018 Ahhh... nie mogłem się powstrzymać, aby to poskładać na sucho u zobaczyć jak to będzie wyglądać na starcie. I nie zdawałem sobie sprawy, że już ten kawałek składu ma 120 cm długości ;) Coś czuję, że to będzie główny, a nie poboczny projekt ;P Pz III i pudełko zapałek dla oddania skali. Sama lokomotywa z tenderem będzie miała 54 cm!! Kończę Pz III, maluję ludziki i ruszam ze stalowym wężem ;) Pozdrawiam Mel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 18 Października 2018 Share Napisano 18 Października 2018 No musowo - będę kibicował. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melnikov Napisano 18 Października 2018 Autor Share Napisano 18 Października 2018 Poskladalem sobie na szybko lokomotywę. Wygląda imponująco. Wczoraj patrzyłem na exito ile mnie wyjdzie zamówienie paczki ze wszystkimi dostępnymi wagonami. A jest ich 12, licząc Leopolda i Gustava. Muszę odłożyć kilka złotych i zwolnić miejsce w magazynku z modelami ;-) Jaram się jak dziecko tym pociągiem ;-) DSC_0820 by Mel Nikov, on Flickr DSC_0821 by Mel Nikov, on Flickr Pozdrawiam Mel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 18 Października 2018 Share Napisano 18 Października 2018 Muszę odłożyć kilka złotych i zwolnić miejsce w magazynku z modelami ;-) Chwal się co masz na zbyciu-może coś wezmę powodzenia w budowie i dużo miejsca na gotowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 18 Października 2018 Super Moderator Share Napisano 18 Października 2018 Planujesz skład kompletny? ;) Bo jak tak to jest jedno ups, etatowo dodatkowo był dokładany zapasowy denter do lokomotywy ;) i tutaj jest zonk bo trzeba by kupić drugi model lub "klonować" ten z modelu ;) K5 jest zupełnie zbędny do składu samo działo kolejowe to już zupełnie inna bajka, ewentaulnie możesz dodać nowe wagony: Gedeckter Güterwagen G10 i Gr 15 z Thundermodel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melnikov Napisano 18 Października 2018 Autor Share Napisano 18 Października 2018 Muszę odłożyć kilka złotych i zwolnić miejsce w magazynku z modelami ;-) Chwal się co masz na zbyciu-może coś wezmę powodzenia w budowie i dużo miejsca na gotowca Niestety dla mnie wszystkie modele mam przeznaczone na sklejenie ;-) Planujesz skład kompletny? ;) Bo jak tak to jest jedno ups, etatowo dodatkowo był dokładany zapasowy denter do lokomotywy ;) i tutaj jest zonk bo trzeba by kupić drugi model lub "klonować" ten z modelu ;)K5 jest zupełnie zbędny do składu samo działo kolejowe to już zupełnie inna bajka, ewentaulnie możesz dodać nowe wagony: Gedeckter Güterwagen G10 i Gr 15 z Thundermodel. Raczej nie planuję opierać się na logicznym zestawieniu wagonów. Bardziej chodzi mi po prostu o skomoletowanie wszytskich wagonów. Ale cały zestaw będę starał się zrobić modularny, więc może w przyszłości zmieni mi się wizja. ;-) Pozdrawiam Mel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 18 Października 2018 Share Napisano 18 Października 2018 Muszę odłożyć kilka złotych i zwolnić miejsce w magazynku z modelami ;-) Chwal się co masz na zbyciu-może coś wezmę powodzenia w budowie i dużo miejsca na gotowca Niestety dla mnie wszystkie modele mam przeznaczone na sklejenie ;-) Ubawiłem się!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melnikov Napisano 18 Października 2018 Autor Share Napisano 18 Października 2018 Ubawiłem się!! Od 20.12 do 21.01 mam wolne. I w tym czasie planuję poskładać kilka modeli głównie w 1:72. Zawsze to kilka cm2 się zwolni :-D A i pewnie jak mój Klon trochę podrośnie to dostanie jakiś samolot. Póki co jest bardzo zainteresowana modelami, więc pomaga mi nosić pudełka i wybiera sobie ze składu model, po czym idzie na łóżko i wyciąga i wkłada do pudełka wypraski. Mam nadzieję, że jej to zostanie. To będzie pomoc w sklejaniu i kupowaniu nowych modeli ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi