Marcin1212 Napisano 12 Listopada 2018 Napisano 12 Listopada 2018 Witam Panzer 4 od tamiyi w skali 1:35 prosto z pudła Malowany mr hobby i brudzony pigmentami kremer A prezentuje się tak Cytuj
Marcin1212 Napisano 14 Listopada 2018 Autor Napisano 14 Listopada 2018 Dzięki za opinię Gąski są rude ale i przetarte jakimś metalizerem A co do ułożenia, są gumowe więc zwisów nie udało mi się uzyskać A co do jasnych śladów na klapie tylnej jak i przodzie to jest kurz Cytuj
push-up78 Napisano 14 Listopada 2018 Napisano 14 Listopada 2018 Kolego Marcin nie musisz się tłumaczyć ,że to błoto czy inna substancja.Zwykłe czepialstwo i tyle.Sam wyciągniesz wnioski w następnym modelu.Ogólnie efektownie zrobiona styrana czwórka wczesna.Rada dla Ciebie na przyszłość z tymi gumiakami gąskami nie są wdzięczne.Powtykaj pod nie tam gdzie się powinny zrobić małe zwisy jakieś kawałki miękkiego papieru czy gąbki i zostaw na jakiś czas.Guma powinna się odkształcić i dać ciekawy efekt. Cytuj
bazylms Napisano 14 Listopada 2018 Napisano 14 Listopada 2018 Merytorykę pozostawiamy bez komentarzy bo większość zna ten zestaw i bez głEMbokiej waloryzacji to z daleka tylko Pz. IV D to przypomina. Sama baza malowania jest całkiem ok, ale weathering jest już dużo słabszy. Obicia i rdza zbyt przesadzona, to błoto też nie najlepsze. Gąsienice wyglądają słabo i nie ważne co napiszesz tak to wygląda i musisz się z tym pogodzić. Staraj się ich nie malowac na rudo. Ostatnio używam koloru Tamiya XF-84 Dark Iron i wygląda on wg mnie bardzo dobrze. 4 godziny temu, Marcin1212 napisał: A co do ułożenia, są gumowe więc zwisów nie udało mi się uzyskać Tylko że w niektórych miejscach to one przeczą grawitacji. Cytuj
Marcin1212 Napisano 14 Listopada 2018 Autor Napisano 14 Listopada 2018 Troszeczkę podkleilem gąsienice Cytuj
push-up78 Napisano 14 Listopada 2018 Napisano 14 Listopada 2018 No i gąski od razu lepiej wyglądają. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi