falcon Napisano 17 Marca 2008 Autor Share Napisano 17 Marca 2008 Pozazdrościć Chyba też zacznę przeszukiwać je za czymś ciekawym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal_1100 Napisano 17 Marca 2008 Share Napisano 17 Marca 2008 falcon Na pewno są takie miejsca. Ja obok tego przechodziłem obojętnie kilka lat, aż strach pomyśleć co mnie ominęło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekon Napisano 17 Marca 2008 Share Napisano 17 Marca 2008 Ja jutro pochodzę z kolegą po mieście, może też znajdę jakiś okaz . A to było w zwykłym sklepie takim z ciuchami? Czy były tam też inne rzeczy ? A już nie zbiegając z tematu mam problem z moim Boeingiem :(. W zestawie który kupiłem nie było szybki kabiny pilotów, i niestety nie ma kalki na to, więc co radzicie z tym zrobić ? Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falcon Napisano 18 Marca 2008 Autor Share Napisano 18 Marca 2008 A już nie zbiegając z tematu mam problem z moim Boeingiem :(. W zestawie który kupiłem nie było szybki kabiny pilotów, i niestety nie ma kalki na to, więc co radzicie z tym zrobić ? Z góry dzięki Ja mam podobnie tylko, że z Airbusem i tylko kalkomanii przedniej szyby i jakoś nie mogę nic znaleźć, żeby nie być o jedną cały czas do tyłu Proponowałbym Tobie: sprowadzić kalkomanię z zagranicy; znaleźć gdzieś zestaw, który niestety będziesz musiał poświęcić dla dobra innego zestawu; lub zaszpachlować, wyciąć szablon przedniej szybki i... namalować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falcon Napisano 18 Marca 2008 Autor Share Napisano 18 Marca 2008 A tu taka ciekawostka z katalogów, które dziś nabyłem pierwsza ZVZEDA (na 2008): oraz Italerka: do którego w końcu będę mógł wykorzystać kaleczki Eurolotu i może LOTu Chyba czas zacząć zbierać kasę bo to nie jedyne atrakcje w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal_1100 Napisano 19 Marca 2008 Share Napisano 19 Marca 2008 A to było w zwykłym sklepie takim z ciuchami? Czy były tam też inne rzeczy ? To raczej komis z rzeczami dla dzieciaków - wózki, zabawki, itp... Jutro zabieram się do pracy nad moim Airbusem (chyba). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekon Napisano 20 Marca 2008 Share Napisano 20 Marca 2008 Nie no :(. Ja kompletnie nie mam szczęścia do samolotów pasażerskich. Przyszła paczka z moim Airbusem LTU. Otwieram, pierwsze na co patrzę to na szybkę, ale szukam, szukam a jej nie ma ! Co mam zrobić? Kupiłem model na allegro, w aukcji było napisane że model jest KOMPLETNY ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 20 Marca 2008 Share Napisano 20 Marca 2008 Nie no :(. Ja kompletnie nie mam szczęścia do samolotów pasażerskich. Przyszła paczka z moim Airbusem LTU. Otwieram, pierwsze na co patrzę to na szybkę, ale szukam, szukam a jej nie ma ! Co mam zrobić? Kupiłem model na allegro, w aukcji było napisane że model jest KOMPLETNY !Sprawdź, czy szybka rzeczywiście miała być w zestawie. Może w ogóle producent jej nie przewidział? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falcon Napisano 20 Marca 2008 Autor Share Napisano 20 Marca 2008 Sprawdź, czy szybka rzeczywiście miała być w zestawie. Może w ogóle producent jej nie przewidział? Jeśli to zestaw Revella w 1/144 to na 100% szybka powinna być i w tym przypadku będziesz musiał REKON składać reklamację, a reszta zależy od uczciwości alegrowicza. Jeśli posadasz instrukcję to w niej też masz informację jakie elementy są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal_1100 Napisano 20 Marca 2008 Share Napisano 20 Marca 2008 W moim zestawie A 380 też nie było elementów przeźroczystych (choć powinny tam się znaleźć), co gorsza, zarówno karton, jak i wypraski były oryginalnie zapakowane. Niemniej dzisiaj ponownie odwiedziłem mój "sklep z używkami" i wyczaiłem BOEINGa 747 - 400, w malowaniu Lufthansy, skala 1:144 (49 cm długości i 46 rozpiętości) i to z szybką Tylko pani chyba zczaiła bazę bo woła już więcej niż zwykle ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falcon Napisano 20 Marca 2008 Autor Share Napisano 20 Marca 2008 Właśnie przypomniało mi się, że ja też na allegro kupiłem A330-300 Revell'a tylko, że nie skojarzyłem sprawdzić zgodność części z instrukcją i wziąłem model z szybką z zupełnie innego zestawu (szybka była wraz z podstawką), ale nie przeszkadza mi to bo i tak zastępuję wszystkie okienka kalkomaniami Aaa!! Jak napisałem wcześniej tak robię. Dorzucam InBox'a DC-10 Hasegawy INBOX DC10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zimi Napisano 21 Marca 2008 Share Napisano 21 Marca 2008 piękne:) nie można sie napatrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szaszaki Napisano 2 Kwietnia 2008 Share Napisano 2 Kwietnia 2008 Brakowało tylko elementów przeźroczystych (oszklenie kabiny pilotów i lamp na skrzydłach) W moim modelu tez nie bylo szybek. Ale troszke szpachli potem farba i kalka. Efekt jak na fotce Sorry za jakosc zdjec. Robione sa z telefonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pgreg Napisano 3 Kwietnia 2008 Share Napisano 3 Kwietnia 2008 falcon: bardzo, bardzo ładne modele, zaskoczenie co stronki bo odwiedzam ją regularnie od ponad chyba roku... i nie spodziewałem się zastać Ciebie tutaj . Zresztą szacunek za wybór modeli bo widzę że idziemy bardzo, bardzo podobnym torem - ale to już na PW albo w osobnym wątku żeby nie zasmiecać. A tak ogólnie w kwestii kalkomanii na przednie szybki - jeśli byście potrzebowali do A340 lub A380 to moge odstąpić bo leżą i nie używam. (póki co ). Ja się też na ZVEZDE w tym roku szykuję i na C17 z revella i na A380 otwartego... oj będzie się działo w tym roku. A wracając do tematu największych modeli to chyba B36 z revella bije wszystkie - aż się boje jak i gdzie go postawić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 11 Kwietnia 2008 Share Napisano 11 Kwietnia 2008 Modele wyglądają smakowicie... Jak kleicie w 1:200, to może ktoś klei też sterowce? Pytam, bo w supermarkecie kupiłem swojego pierwszego, revellowskiegoZeppelina NT {za 5 złotych!!! żeby tak więcej takich okazji!}- trochę mnie te rozmiary przeraziły, bo raczej mniejsze rzeczy do tej pory robiłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falcon Napisano 11 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2008 Przypuszczam, że modele sterowców to jeszcze większa rzadkości w modelarstwie lotniczym ale ciekawa odskocznia od pasażerów czy myśliwców/bombowców Może wrzucisz jakiegoś IN-BOX'a na forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 13 Kwietnia 2008 Share Napisano 13 Kwietnia 2008 Też mam tego sterowca Revella (i też kupiłem za 5 zł). Zdradzę już, że jak będzie kolejny konkurs MW, to z nim wystartuję. Zrobiłem in-boxa tego modelu. Można go znaleźć na naszym forum: -> http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=7191. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 13 Kwietnia 2008 Share Napisano 13 Kwietnia 2008 Też mam tego sterowca Revella (i też kupiłem za 5 zł). Zdradzę już, że jak będzie kolejny konkurs MW, to z nim wystartuję. Zrobiłem in-boxa tego modelu. Można go znaleźć na naszym forum: -> http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=7191. Pozdrawiam Proszę moderatora vel admina o wykasowanie tego postu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 13 Kwietnia 2008 Share Napisano 13 Kwietnia 2008 Ciut za późno to czytam... juz po lekturze inboxa. Czyżby Zabrze i Warszawa miały te same przeceny? e tam, nieważne, byleby trwały . Może forum za parę modeli przekształci się na "samoloty, śmigłowce i sterowce"? Fajowo by było... BTW, Kermit, która wersja bardziej ci się podoba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 13 Kwietnia 2008 Share Napisano 13 Kwietnia 2008 Czyżby Zabrze i Warszawa miały te same przeceny? e tam, nieważne, byleby trwałyZależy, gdzie i kiedy kupiłeś. Ja swój kupiłem jeszcze w tamtym roku, kilka dni przed tym, jak Real wykupił Geanta. Wtedy była wyprzedaż modeli. A Ty gdzie i kiedy kupiłeś?Kermit' date=' która wersja bardziej ci się podoba?[/quote']Trudno powiedzieć. Gdyby udało mi się zdobyć jeszcze jeden taki model w tej cenie, zrobiłbym oba. Ale na dzień dzisiejszy chyba zrobiłbym z kalkami producenta, czyli Zeppelina. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 13 Kwietnia 2008 Share Napisano 13 Kwietnia 2008 Ja swój już w realu, koło lutego, i też mi się ta fabrykancka wersja podoba bardziej. Troche się boję tych ogromniastych kalkomanii, ale FFH na jutubie też robi wrażenie. Zreszta, na fotkach też. Przy okazji usłyszałem od żony "dobrze, miejsce się w końcu zwolni" Ha! Zobaczymy... kusi mnie Hindenburg , a poza tym airfix zapowiedział Pucarę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falcon Napisano 14 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2008 Ale Panowie kusicie tymi sterowcami Chyba zaraz zacznę szukać po sklepach ale to by było już z chytrości Póki co to kupiłem w sobotę w Carefourze Eurofightera Revella w 1/144 tak by znajomi odwiedzający mnie mieli porównanie w wielości pasażera do myśliwca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 14 Kwietnia 2008 Share Napisano 14 Kwietnia 2008 kupiłem w sobotę w Carefourze Eurofightera Revella w 1/144Niech zgadnę: numer katalogowy 04074? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falcon Napisano 14 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2008 Oczywiście Wypraski chyba z 1989roku, ale na pierwszy rzut oka wygląda całkiem, całkiem Wolałem tego EFa niż F-15 czy MiG 1.44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 19 Kwietnia 2008 Share Napisano 19 Kwietnia 2008 pewna rzecz nie daje mię spokoju- czy ceny cywili 1-144, 1-200 itp nie wydają się wam strasznie wysokie uwzględniając ilość części }:( ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi