slepy Napisano 26 Listopada 2018 Share Napisano 26 Listopada 2018 (edytowane) Mam pytanie. Chce użyć specyfiku sctratchets effects. Model już mam, jest pomalowany czarnym podkładem, teraz powinienem położyć sctratchets effects. Tylko czy musi ono wyschąć do końca do sucha i wtedy dopiero dajemy kolorek czekamy z 10 minut i potem pędzelkiem umoczonym w wodzie zdrapujemy farbe. Tylko rozchodzi mi się o ten specyfik sctrachets effects. Ile on ma schnąć? Czy może ma wyschnąć do końca? Edytowane 26 Listopada 2018 przez slepy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 27 Listopada 2018 Share Napisano 27 Listopada 2018 Nie wiem, czy dobrze rozumiem - chcesz położyć ten środek na czarny podkład? Jaki efekt chcesz osiągnąć - odrapania i obicia do czarnego?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slepy Napisano 27 Listopada 2018 Autor Share Napisano 27 Listopada 2018 (edytowane) Tak dokładnie tak. Kładzie się czarny podkład ,na to ten specyfik czyli Chipping Fluid czyli sctrachets effects potem kładzie się kolorek i przeciera pędzlem z wodą. Podobnie można używać zamiast tego lakieru do włosów. Nigdy o tym nie słyszałeś?? Chce uzyskać efekt odrapania. Bardzo ładnie wychodzi to np. na pojazdach DAK. Edytowane 27 Listopada 2018 przez slepy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 27 Listopada 2018 Super Moderator Share Napisano 27 Listopada 2018 Według mnie musi wyschnąć. Ponieważ po nałożeniu i tak musisz czekać aż farba wyschnie. A woda i tak uaktywni ten specyfik czy lakier do włosów, zależy co jest zastosowane. Najlepiej zrób sobie test na jakimś kawałku plastiku, to się dowiesz co i jak bez żadnego ryzyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 27 Listopada 2018 Share Napisano 27 Listopada 2018 14 minut temu, slepy napisał: Tak dokładnie tak. Kładzie się czarny podkład ,na to ten specyfik czyli Chipping Fluid czyli sctrachets effects potem kładzie się kolorek i przeciera pędzlem z wodą. Podobnie można używać zamiast tego lakieru do włosów. Nigdy o tym nie słyszałeś?? Chce uzyskać efekt odrapania. Bardzo ładnie wychodzi to np. na pojazdach DAK. Znam technikę, w pytaniu chodziło mi bardziej o to, że chcesz drapać do czarnego. Oczywiście może spokojnie wyschnąć, warstwa farby na nim także. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slepy Napisano 27 Listopada 2018 Autor Share Napisano 27 Listopada 2018 OK rozumiem. Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi