slepy Napisano 6 Grudnia 2018 Share Napisano 6 Grudnia 2018 (edytowane) Zacząłem właśnie za radą jednego z modelarzy stosować taki klej: https://www.mojehobby.pl/products/Tamiya-Extra-Thin-Cement-40ml.html Czy oprócz tego kleju nie potrzebuje jeszcze jakiegoś podstawowego? Czy może ten można stosować jako podstawowy? Używałem wcześniej revellowskiej contacty, klej dobry, ale śmierdzi jak cholera... Edytowane 6 Grudnia 2018 przez slepy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 6 Grudnia 2018 Share Napisano 6 Grudnia 2018 (edytowane) Ja go używam i jestem zadowolony. Prócz tego kleju zaopatrz się jeszcze w jakiś cyjanoakryl, co by elementy nieplastikowe móc czymś kleić. Edytowane 6 Grudnia 2018 przez Matthew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slepy Napisano 6 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2018 Ja myślałem że ten klej to taki do specjalnych zadań gdzie połączenie musi być fest. Ale skoro może też być jako podstawowy to tak go będe używał. Cyjanoakrylowy mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 6 Grudnia 2018 Share Napisano 6 Grudnia 2018 Nie musisz mieć, poza CA (gęsty i rzadki), żaden inny klej. Ja mam Contactę z iglą, wykorzystuję wyjątkowo rzadko, opakowanie mini mam od lat. Przyda się jeszcze jakiś klej PVA i kiedy nie będziesz wiedział co z nudów, kup też jakiś UV (Bondic itp). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi