slepy Posted December 6, 2018 Share Posted December 6, 2018 (edited) Zacząłem właśnie za radą jednego z modelarzy stosować taki klej: https://www.mojehobby.pl/products/Tamiya-Extra-Thin-Cement-40ml.html Czy oprócz tego kleju nie potrzebuje jeszcze jakiegoś podstawowego? Czy może ten można stosować jako podstawowy? Używałem wcześniej revellowskiej contacty, klej dobry, ale śmierdzi jak cholera... Edited December 6, 2018 by slepy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matthew Posted December 6, 2018 Share Posted December 6, 2018 (edited) Ja go używam i jestem zadowolony. Prócz tego kleju zaopatrz się jeszcze w jakiś cyjanoakryl, co by elementy nieplastikowe móc czymś kleić. Edited December 6, 2018 by Matthew Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slepy Posted December 6, 2018 Author Share Posted December 6, 2018 Ja myślałem że ten klej to taki do specjalnych zadań gdzie połączenie musi być fest. Ale skoro może też być jako podstawowy to tak go będe używał. Cyjanoakrylowy mam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zzz Posted December 6, 2018 Share Posted December 6, 2018 Nie musisz mieć, poza CA (gęsty i rzadki), żaden inny klej. Ja mam Contactę z iglą, wykorzystuję wyjątkowo rzadko, opakowanie mini mam od lat. Przyda się jeszcze jakiś klej PVA i kiedy nie będziesz wiedział co z nudów, kup też jakiś UV (Bondic itp). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts