adamuss Napisano 23 Lutego 2008 Share Napisano 23 Lutego 2008 (edytowane) Witam! Przedstawiam kilka fotek poczynań z ostatnich miesięcy. Są to moje pierwsze sklejane od podstaw modele po kilkunastoletniej przerwie, więc można powiedzieć, że uczę się od nowa. Civic był wykonany wcześniej, bardziej jako "szkoleniówka". Popełniłem kilka błędów podczas budowy. Przede wszystkim nie położyłem podkładu. Po drugie zastosowałem złą technikę malowania i lakier mi się zciął. Zamiast usunąć uszkodzoną warstwę, kładłem następne i szlifowałem, co dało marny efekt i i w kilku miejscach pojawiły się przecierki. Dodatkowo zrobiłem wykładzinę w środku (aksamit - niezbyt dobry bo bardzo się strzępi na krawędziach) i skórę na fotelach (efekt byłby lepszy, gdyby była cieńsza). Pod tylne lampy i boczne kierunki przykleiłem folię aluminiową. Dało to fajny efekt tzw "clear chrome". W CRXie też nie udało się pierwsze lakierowanie budy, ale tym razem poszła już do DOTa. Dodatkowo na kolor poszło jeszcze kilka warstw bezbarwnego, wykończonego papierem 2500 i pastą Tempo. Efekt niezły, choć nie do końca mnie zadowalający (z jednej strony powstała delikatna skórka na lakierze bazowym i zlała mi się farba nad listwą boczną). Wnętrze wzbogaciłem o szybkę na zegarach (pleksi 1mm), dywaniki (tym razem zamsz), wykorzystując ramki od wyprasek dorobiłem wysięgniki do zapinania pasów i klamki wewnętrzne. Przy tym modelu korzystałem już z takich materiałów jak taśma maskująca i podkład i szpachla. Przeoczyłem jednak zaszpachlowanie "kółeczek" po bokach tylnej kanapy. Chętnie "wysłucham" Waszych opinii i sugestii na temat moich autek. Na pewno przydadzą się przy budowie kolejnych modeli (Honda CRX Ballade Tamiya, CRX Del Sol i Mercedes E klase AMG od Fujimi). [/url] Edytowane 27 Lutego 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 23 Lutego 2008 Share Napisano 23 Lutego 2008 adamuss jeszcze zdjęcia mógł byś zamieścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszczyk94 Napisano 23 Lutego 2008 Share Napisano 23 Lutego 2008 Ładne modele daje 9/10 , ale zgadzam się z kolegą Truckerek93 wrzuć więcej zdjęć Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 23 Lutego 2008 Share Napisano 23 Lutego 2008 Kolego modele nawet nawet ale proszę o lepsze zdjęcia wtedy ocenię. Jestem ciekaw CRX'a ponieważ to mój ulubiony japończyk . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuss Napisano 23 Lutego 2008 Autor Share Napisano 23 Lutego 2008 Na razie mam tylko takie. Więcej (i lepszej jakości) zrobię w tygodniu i wrzucę w przyszły weekend. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 24 Lutego 2008 Share Napisano 24 Lutego 2008 Ładnie czysto wykonane modele! Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 24 Lutego 2008 Share Napisano 24 Lutego 2008 No fajnie wyglądają hondy , ja miałem okazje sklejać taką samą civic tylko że z revella ;) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Actros Napisano 25 Lutego 2008 Share Napisano 25 Lutego 2008 Fajne tylko daj więcej zdięć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 25 Lutego 2008 Super Moderator Share Napisano 25 Lutego 2008 Witam. Podobają mi się te modele, mają w sobie to coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuss Napisano 1 Lipca 2010 Autor Share Napisano 1 Lipca 2010 Witam! Nie wiem co stało się z poprzednimi fotkami. Chciałem dodać aktualne, po renowacji modelu, patrzę, a starych brak. Dla przypomnienia wkleję kilka jeszcze raz: Co do zmian, jakie pojawiły się od tamtej pory: - buda poszła do DOTa, potem szlifowanie, szpachlowanie i znowu szlifowanie - nowy lakier (R81 z mieszalni nabijany w spray) na to clear Śnieżka + polerka - tym razem wykonane listwy oraz czarne barwienie krawędzi szyb - dodana końcówka wydechu - pomalowane na złoto śruby felg - szare ramki przednich lamp - "zapuszczone" linie podziału Aktualnie Civic prezentuje się tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymeeeek Napisano 1 Lipca 2010 Share Napisano 1 Lipca 2010 Hmmm fajna ta civica, nawet nie wiedziałem że śnieżką można tak przyzwoicie błyszczący się bezbarwny położyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
opc_tuner_95 Napisano 2 Lipca 2010 Share Napisano 2 Lipca 2010 Civic bardzo mi się podoba, widać, jak dużo pracy nad nim było ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 2 Lipca 2010 Share Napisano 2 Lipca 2010 Skąd masz tą 124?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuss Napisano 2 Lipca 2010 Autor Share Napisano 2 Lipca 2010 Truckerek93 , nabyłem go jakiś rok temu na allegro jako złom. Jak skończę to wrzucę galerię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 2 Lipca 2010 Share Napisano 2 Lipca 2010 Tylko mi go nie zniszcz, bo to jest najlepszy Mercedes. A jaki producent? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
opc_tuner_95 Napisano 3 Lipca 2010 Share Napisano 3 Lipca 2010 Podejrzewam Fujimi, inne firmy chyba nie oferowały tego modelu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grane Napisano 3 Lipca 2010 Share Napisano 3 Lipca 2010 C124 (W124 coupe) był produkowany jeszcze przez revella kiedyś. Civic był "cywilny" czy to przeróbka type R?? Chyba mamy podobny gust co do samochodów, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuss Napisano 3 Lipca 2010 Autor Share Napisano 3 Lipca 2010 Civic to seria VTI z pudełka. Można ją wykonać z kierownicą po lewej lub prawej stronie. O Mercedesie będzie osobny temat, może już za tydzień (jak tylko dojdą kalki na rejestracje od Przemekgksw3 oraz lusterka, które ogarnia mi Fliper). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi