hanadam Napisano 24 Lutego 2008 Share Napisano 24 Lutego 2008 Gdyby ktoś kiedyś pytał, jaki model polecałby dla kogoś średnio zaawansowanego, żeby sklejanie było czystą przyjemnością to ja wskażę własnie tego MiG-a. mozna się obyć bez szpachlówki - łaczenia na zakładkę jak w kartonowcach. czytelna instrukcja, podział modelu zgodny z podziałem technologicznym samolotu - żadnych niespodzianek typu łaczenie przez środek blachy. Jedyny minus to instrukcja dotycząca malowania - praktycznie żadnych opisów poza barwnymi planszami sylwetki samolotu. Ale nobody's perfect - mają co jeszcze poprawić żeby być najlepszymi. Model malowany wg schematu "lato 1941" ,gwiazdy wysokiej widzialności w 6 miejscach. Metalowa część kadłuba i centropłat najpierw pomalowane Humbrolem 27002, a na to H117 i drapanko . Część drewniana odpowiednikiem 117 czyli Pactrą A33 - żeby pokazać zróżnicowanie tak widoczne na oryginalnych samolotach, spód Pactra A109. Przód owiewki lekko rozmazany bo maski od ICM-a niestety nie pasują do trębacza. PS. mam nadzieję , że chociaż ktoś napisze , że kaszanka ..a nie dostanę takiego ignora jak przy poprzednim modelu (Fw-190), który przez tydzień nie doczekał się komentarza chyba jako jedyny w historii forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 24 Lutego 2008 Share Napisano 24 Lutego 2008 Piękny model. Nie wiem czemu, ale bardzo mi się podoba:-)) Fajne odrapania. No i chyba świetne wypraski. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 24 Lutego 2008 Autor Share Napisano 24 Lutego 2008 no wypraski jak ta lala ale z drapaniem nieco przesadziłęm i się w kilku miejscach do plastiku dodrapałem :-/ suchy pędzel musiał iśc w ruch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 25 Lutego 2008 Share Napisano 25 Lutego 2008 Elegacki model z nieprzesadzonym syfingiem. Stosunkowo oryginalny temat. a nie dostanę takiego ignora jak przy poprzednim modelu (Fw-190), który przez tydzień nie doczekał się komentarza chyba jako jedyny w historii forum Niemozliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 25 Lutego 2008 Share Napisano 25 Lutego 2008 PS. mam nadzieję , że chociaż ktoś napisze , że kaszanka ..a nie dostanę takiego ignora jak przy poprzednim modelu (Fw-190), który przez tydzień nie doczekał się komentarza chyba jako jedyny w historii forum Dramatyzujesz Model bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrgie Napisano 26 Lutego 2008 Share Napisano 26 Lutego 2008 Świtna robota i myśle że raczej nie masz co czekać że chociaż ktoś napisze , że kaszanka .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JamesA Napisano 29 Lutego 2008 Share Napisano 29 Lutego 2008 Fajny! Cieszę się, że go zrobiłeś, bo sam się do niego przymierzam Będę miał na kim się wzorować Gratuluję ciekawego modelu i pozdrawiam. JArek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artus750 Napisano 20 Sierpnia 2008 Share Napisano 20 Sierpnia 2008 Witam ,swietny model mam pytanie , mianowicie tę imitacje brudu np widoczna na lotkach zrobiłeś sucha paslelą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konradgb Napisano 20 Sierpnia 2008 Share Napisano 20 Sierpnia 2008 ten model i tej firmy będzie moim kolejnym nabytkiwm który już widziałem w sklepie dlatego jest on bliski memu sercu. Twój model mi się podoba. Jeśli chodzi o minusy to: 1.) przydałby się preshading spodniej części miga, który uwypukliłby linie podziału i nity. widziałem wypraski modelu i linie wgłębne są na prawdę super i preshading ładnie by wyglądał. 2.) kalki trochę świecą i jest chyba niewielki pęcherzyk. być może warto zainwestować w jakieś płyny. w zasadzie to nie są twoje błędy które wynikają ze złej roboty ale braki wynikające z być może doświadczenia albo dostępności odpowiednich narzędzi. po za tym jeszcze raz napiszę że model mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artus750 Napisano 20 Sierpnia 2008 Share Napisano 20 Sierpnia 2008 Ja juz zamówiłem MIGa 3 1\48 Trumpeter tyle ze nowego wersje póżna( late version) i będę go robił w zimowym kamuflażu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_C Napisano 20 Sierpnia 2008 Share Napisano 20 Sierpnia 2008 Ładny ... ale kalki ... ciut za czysty, ale wiem, że tak robisz modele Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 21 Sierpnia 2008 Share Napisano 21 Sierpnia 2008 Nie jestem specjalnym fanem tego właśnie samolotu, ale twój model wykonany jest całkiem dobrze wykonany i cieszy oko. Jedyną rzeczą, która mi się nie zbyt podoba to całkiem czyste czerwone gwiazdy. Poza tym twój Mig prezentuje się świetnie. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi